Hoogwater Fortmond toeristische attractie

Interessant? Deel het artikel

Foto Robert Jan Leerink
Foto Robert Jan Leerink

De kracht van de natuur met als gevolg hoogwater heeft een onweerstaanbare aantrekkingskracht op mensen, wat begrijpelijk is want het ziet er indrukwekkend uit en het komt maar eens in de zoveel jaar voor. Het is daarom heel logisch dat het buurtschap Fortmond de laatste dagen overspoeld wordt door geïnteresseerden in dit natuurlijk fenomeen. Bovendien is het in deze tijd waarin Corona het meest besproken onderwerp is, een mooie afleiding. Nu is het de overvloedige sneeuw, de vorst en het hoogwater wat de mensen bezighoudt.

Door Liesbeth van Binsbergen- Ziere

Het is natuurlijk heel erg prettig dat er nu iets gaande is in de natuur wat de mensen afleidt en plezier geeft. Maar wat zou het dan fijn zijn als de schouwlustigen hun aandacht niet alleen beperkten tot het klotsende rivierwater maar ook rekening hielden met de bewoners van de buurtschap, die volgens de voorspellingen binnen enkele uren een eiland in de gemeente Olst-Wijhe zou gaan worden. Bewoners die in allerijl voordat de weg werd afgesloten nog wat grote boodschappen in huis wilden halen, ondervonden veel hinder van deze toeschouwers. Een inwoonster vertelde: “Ik wilde nog net een voorraadje aardappels gaan halen maar mensen stonden massaal stil midden op de weg om foto’s te maken en parkeerden hun auto’s daar waar het, ook in verband met de veiligheid van de dijken, niet was toegestaan”.

De gemeente Olst-Wijhe heeft een bootje ingezet, om de “eilandbewoners” vanuit Den Nul over en weer naar Fortmond te brengen. Voor de mensen die nu denken: “Ha, dat lijkt mij ook wel wat, zo’n tochtje, zal teleurgesteld huiswaarts keren omdat het vervoer alleen bedoeld is voor de inwoners. In januari 2011 was het de laatste keer dat dit vervoer over water nodig was.

Foto Robert Jan Leerink
Foto Robert Jan Leerink

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant