Hooggeëerd bezoek vanuit India bij bioboer Overesch in Raalte

Ecoboerderij en -winkel Overesch tussen Raalte en Heino ontving collega's uit India.

Interessant? Deel het artikel

Overesch 231017 boren uit India

Een groep van 6 boeren/ondernemers vanuit India zijn afgereisd naar Europa om diverse bedrijven te bezoeken, waaronder onze boerderij. Een van de boeren, genaamd Bele, heeft enkele jaren terug stage gelopen bij ons, en er is altijd nog contact geweest ondanks de grote afstand. Hij wilde altijd nog een keer terugkomen, en dat is in 2023 dan ook gelukt. En hij is niet alleen gekomen, hij heeft een groep boeren en ondernemers met zich mee gebracht die ook zeer geïnteresseerd waren in de agrarische sector buiten India.

Hun doel? Het opdoen van kennis en informatie op vrijwel alle gebieden (technologie, veeteelt, dierenwelzijn, biodiversiteit) om hun eigen bedrijven en omgeving te verbeteren en te laten opbloeien en groeien.

Nadat Bele klaar was met zijn stage bij Overesch, en hij zijn opleiding in Nederland had afgerond, is hij teruggegaan naar India, waar hij zijn kennis en informatie heeft gedeeld met anderen om hem heen. Hij vond dit van groot belang om zo een bijdrage te kunnen leveren aan de welvarendheid van zijn thuisland.

Naast onze boerderij zijn zij onder andere ook bij de universiteit van Wageningen geweest, en momenteel zijn ze afgereisd naar Frankrijk, om daar hun reis voort te zetten.

(tekst loopt door onder afbeeldingen)

Nieuw in ons assortiment

Bockbier Bombabock
De Bombabock is het seizoensbier in de herfst. De iets zoetere en gerookte smaak van de gebrande mouten maken dit bier heerlijk te combineren met typische herfst of winterschotels. Aangenaam zoet, met een alcoholpercentage van 6,3%.

(tekst loopt door onder afbeelding)

 

Best of both worlds Bier
Gulpener x Mikkeller! Brouwmeesters Bas Jacob en Mikkel hebben de handen ineengeslagen om een heerlijk bier te brouwen. Best of Both Worlds is een perfecte combinatie van creativiteit en duurzaamheid. Het is een Vienna Lager en langzaam gefermenteerd: een fruitig bier met kruidige en bittere toetsen. Heerlijk om zo te drinken, maar paart ook perfect bij pizza, asperges en tandoori curry. Alcoholpercentage: 5,8%.

(tekst loopt door onder afbeelding)

Pizza tonijn
Deze smaakvolle pizza is belegd met MSC en Fairtrade gecertificeerde tonijn en verfijnd met rode ui en zwarte olijven. De productie van de pizza’s van Folowfood wordt gedaan op hernieuwbare energie.

(tekst loopt door onder afbeelding)

Belangrijke mededeling: wegwerkzaamheden rondom onze boerderij

Per 25 oktober 2023 zal er sprake zijn van werkzaamheden aan de weg, specifiek bij de brug op de Hondemotsweg. De brug zal worden vervangen door de gemeente. Om deze reden zal de route vanaf Raalte naar de boerderij van 25 oktober tot het einde van het jaar niet meer toegankelijk zijn voor autoverkeer.

Dit geldt ALLEEN voor autoverkeer, met de (brom)fiets en benenwagen kun je nog wel gewoon gebruik maken van het fietspad wat van Raalte naar de boerderij loopt.

Mocht u toch met de auto vanaf Raalte naar ons toe willen komen, kunt u het beste door Heino rijden, langs de N35. Voor uw eigen gemak, probeer de drukke tijden te vermijden.

We realiseren ons dat dit heel vervelend is, maar helaas kunnen wij hier niets aan veranderen, en zulle we gewoon even geduld moeten hebben tot de nieuwe brug klaar is.

(tekst loopt door onder afbeelding)

 

Foto: Localyse

 

De speciale pompoenen actie loopt nog steeds!

Sinds de pompoen oogst binnen is zijn wij hard bezig met de verkoop hiervan. En we hebben nu een hele mooie actie voor onze klanten. Voor onze winkel staat een grote kraam met daarop prachtig grote oranje en butternut pompoenen.

Alle pompoenen zijn nu €2,50 per stuk.

Niet alleen zijn onze biologische pompoenen heerlijk om te eten, zo kun je er soep van maken of een unieke ovenschotel.

Ook komt Halloween er natuurlijk weer aan, wat betekent dat er pompoenen gesneden kunnen worden. Zo hebben wij zelf het heft in eigen handen genomen en een pompoen gesneden met ons logo erin.

Vindt u dat het goed gelukt is?

(tekst loopt door onder afbeelding)

En daarnaast hebben we nog een leuke tip voor u. Door het uithollen van een pompoen kun je een bloempot of vaas creëren waar je een (eigen geplukt) boeket in kan plaatsen, voor een mooie herfst look. Op de foto kunt u zien hoe onze versie eruit ziet. Deze staat op de kraam, wellicht krijgt u hier nog wat inspiratie van…?

(tekst loopt door onder afbeelding)

 

Onze kerstpakketten zijn weer beschikbaar

Net als ieder jaar stellen wij ook dit jaar weer met liefde allerlei kerstpakketten samen voor u.

Het ideale kerstpakket samenstellen kan een lastig karwei zijn. Er is immers keuze uit zoveel verschillende kerstpakketten dat je door de bomen het bos niet meer kan zien. Ieder streeft naar kerstpakketten die zo perfect mogelijk zijn. Daar kunnen wij u bij helpen en daarom hebben wij een aantal voorbeeld pakketten samengesteld op onze website waar u een keuze uit kunt maken.

Wilt u liever uw kerstpakket zelf samenstellen, dat kan ook. U kunt zelf aangeven wat u in het pakket wilt hebben, zodat wij dit met liefde voor u kunnen maken.

Verder kunnen wij ook vleespakketten als kerstpakket leveren met vlees van onze eigen varkens en runderen, naar uw wens samengesteld.

Uiteraard zijn al onze pakketten van 100% biologische kwaliteit en leveren op deze manier een bijdrage aan milieu en biodiversiteit. Wij bieden u pakketten met verschillende thema’s. Voorbeelden van onze duurzame pakketten staan op onze website.

(tekst loopt door onder afbeelding)

 

 

We zijn bezig geweest met een kleine winkelverbouwing

Het is de laatste tijd steeds drukker in de winkel. Er komen steeds meer klanten bij ons langs, en daar zijn wij natuurlijk heel blij mee. En met meer klanten is er ook steeds meer vraag naar andere en nieuwe producten.

Het assortiment breiden wij steeds verder uit. Om aan deze uitbreiding te voldoen hebben wij besloten een kleine verbouwing te realiseren waardoor wij nog meer ruimte in de winkel kunnen creëren voor meer producten. De linkerwand wordt omgegooid om plaats te maken voor extra stellingen om extra plek voor diverse artikelen te realiseren. En ook in de hoek van de winkel wordt ruimte gemaakt zodat wij elke hoek van de winkel goed kunnen benutten. Wij zijn maandag druk bezig geweest om dit voor u in orde te maken.

Benieuwd naar het resultaat? Wij zien u graag in de winkel zodat u dit zelf kan zien…

Recept van de week

Stoofpotje van varkenslapjes

Ingrediënten (4 personen):

 • 600 gram varkenslapjes (in dobbelstenen)
 • 2 eetlepels boter
 • 1 ui (gesnipperd)
 • 2 takjes tijm
 • 1 laurierblaadje
 • 1 eetlepel scherpe mosterd
 • 200 ml droge witte wijn
 • 100 ml kookroom

Bereidingswijze:

 1. Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de boter in een grote braadpan met dikke bodem en braad hierin het vlees rondom aan.
 2. Voeg de ui toe en bak circa 5 minuten mee op een lage stand.
 3. Voeg de kruiden en mosterd toe en blus af met de wijn. Laat dit even inkoken en voeg dan de room toe. Leg het deksel op de pan en stoof het vlees op een lage stand in circa 50 minuten gaar.
 4. Laat de saus nog circa 10 minuten zonder deksel zachtjes inkoken en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.

Serveertip: Serveer met aardappelpuree.

(tekst loopt door onder afbeelding)

Meer inspiratie?

Neem dan een kijkje in onze receptenbibliotheek.

 

Social media Overesch

 

Facebook

Twitter

Website

Email

Instagram

 

Openingstijden

Dinsdag 09.00 tot 18.00 uur
Woensdag 09.00 tot 18.00 uur
Donderdag 09.00 tot 18.00 uur
Vrijdag 09.00 tot 18.00 uur
Zaterdag 09.00 tot 17.00 uur
Of op afspraak

Boerderijwinkel

We hebben als doelstelling biologisch 100% bereikbaar te maken voor iedereen. In onze boerderijwinkel vind je een compleet assortiment aan biologische producten, zoals rund- en varkensvlees van eigen vee, kip van Polderhoen, groente en fruit, vers brood, zuivel, kaas, eieren, bier en wijn, en natuurlijk een groot assortiment aan droog- en kruidenierswaren. Mocht je producten willen die wij niet standaard in het assortiment hebben dan kunnen wij deze voor je bestellen.

 

 

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *