Honderden miljoenen voor de fiets om nieuwe woningen in Zwolle te kunnen bouwen

Met miljoenen euro’s van het Rijk voor fietsvoorzieningen kan Zwolle versneld nieuwe woningbouwlocaties ontwikkelen. Het gaat om tunnels, bruggen, fietsroutes en fietsenstalling.

Interessant? Deel het artikel

Fietsersbond stalling

Een lang gekoesterde wens van de Fietsersbond komt hiermee in vervulling: de uitvoering van het Nationaal Toekomstbeeld Fiets. Directeur Esther van Garderen van de Fietsersbond: “We konden het eerst bijna niet geloven en zijn er nog een beetje stil van. Tot onze grote blijdschap gaat een flink deel naar de fiets. En er worden straten afgewaardeerd of parkeren van het maaiveld gehaald. We zijn nog aan het rekenen, maar voor wat we nu weten staat de teller in ieder geval op tussen de 340 en 500 miljoen voor de fiets.”

In Zwolle gaat het om:

  • De Spoorzone voor het realiseren van een ongelijkvloerse langzaam verkeersverbinding, verbreding van een tunnel, aanpassen van kruisingen en een herinrichting. Daarmee is het mogelijk om een hoogstedelijk woonmilieu te realiseren, uniek voor stad en regio. Met deze investering kunnen 1.640 woningen versneld worden gebouwd.
  • Het Stadshart, voor de herinrichting van de singel en ontwikkeling van een hub in de oostzijde met inprikkers vanaf de ring naar het centrum. Hiermee is het mogelijk om groei en verstedelijking te realiseren in het Stadshart met behoud en versterking van landschap en leefkwaliteit. Met deze investering kunnen 1.610 woningen versneld worden gebouwd.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.