Hoe mooi is Salland?! Ida van den Enk neemt ons mee naar de IJssel | Met prachtige foto’s

Wandelend door Salland probeert Ida van den Enk het prachtige en afwisselende Sallandse landschap op foto vast te leggen. Deze keer neemt ze ons mee naar de IJssel bij Diepenveen en de prachtige bossen rondom hotel Gaia.

Interessant? Deel het artikel

Foto: Ida van den Enk
Foto: Ida van den Enk

Hotel Gaia (het vroegere ‘Nieuw Rande’) op het landgoed Rande ligt middenin een Engels Landschapspark. En…. dicht aan de IJssel, in een afwisselde wandel- en fietsomgeving omgeving. Dus tijd om de wandelschoenen weer eens aan te trekken om met vriendin Marianne deze afwisselende wandelomgeving te ontdekken.

Wandelend door Salland probeert Ida van den Enk het prachtige en afwisselende Sallandse landschap op foto vast te leggen. Voor haar rubriek is ze op zoek naar jouw mooiste wandelroutes in Salland. Heb jij zo’n wandelroute en wil je die graag delen met de volgers van Hier in Salland? Stuur dan een mail met je naam en telefoonnummer naar info@hierinsalland.nl t.a.v. Ida.

We parkeren de auto op het parkeerterrein bij het hotel en lopen de bossen in richting de IJssel. Onze route loopt over het erf van natuurderij Keizersrande. Op de uiterwaarden grazen waterbuffels: zoals je op onderstaande foto ziet doen die hun naam eer aan.

Dichtbij Keizersrande staat het kunstwerk / Binnenvaart’ van Marieke de Jong. Het kunstwerk geeft de ontmoeting tussen water en huis weer in een sculptuur dat zowel een huis als een boot uitbeeldt.

Foto: Ida van den Enk

Wat verderop aan de IJssel komen wij bij een kunstwerk gemaakt door Krijn de Koning. Hij maakte rondom de bestaande ruïne van een oud steenfabriekje een bijzondere verblijfplaats. Het is een observatorium waar je als wandelaar de weidse omgeving van de IJssel kunt bekijken. Op deze plek komen het verval van de voormalige steenfabriek met de maakbaarheid van het landschap (Ruimte voor de Rivier) samen.

Aan het einde van het wandelpad langs de IJssel steken wij de IJsseldijk over en vervolgen de wandeling door het bos. We komen al snel bij een imposante boom: de Kozakenlinde. Wat googlewerk op internet levert op dat deze boom in de 17e eeuw is geplant, een omtrek van 6,5 meter heeft en 16 meter hoog is.

Wat verderop in een vijver in het bos zwemt echtpaar Zwaan met hun jongen. En  aan het einde van onze wandeltocht zien we een boom met heeeeel veel ‘draden en zakjes rupsen’.  De vogels kunnen hier nog wel even smikkelen zeg.
We eindigen in de prachtige tuin van hotel Gaia met een heerlijk fris drankje.

Foto: Ida van den Enk

De wandeling  (klik hier voor de link naar GPS) die wij maakten is een kleine 6 km. Je kunt deze gemakkelijk verlengen door bijvoorbeeld een uitstapje te maken naar De Haere in Olst of richting Diepenveen. Daarvoor kun je op dwarsdoorsalland.nl mooie opties vinden.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.