Het Wijhes Mannenkoor bestaat dit jaar 65 jaar

Het Wijhes Mannenkoor bestaat dit jaar 65 jaar. Het koor is opgericht in 1958, destijds vanuit de hervormde kerk. Het koor heeft 55 leden, maar kan nieuwe leden zeker nog gebruiken. Na de lock down periodes door Corona, is het Wijhes Mannenkoor weer volop actief. Er worden weer uitvoeringen gegeven en elke week wordt er gerepeteerd op maandagavond van 19.45 tot 21.45 uur in het Langhuus in Wijhe. Als je denkt dat, of wel eens wilt weten of, dit wat voor jou is, kom dan gewoon een keer langs.

Interessant? Deel het artikel

Wijhes Mannenkoor-dec 2022

Nieuw tenue

Sinds kort zijn de leden in een nieuw koortenue gestoken. Daar is al mee opgetreden tijdens de kerstuitvoeringen in Wijhe, op Urk en op Tholen. De zangkwaliteit is hetzelfde gebleven. Maar al met al is dit een netto verbetering.

Nieuwe dirigent

De nieuwe dirigent Tromp van Goor leidt het koor inmiddels een jaar, en dat doet hij goed. Tijdens repetities zingt hij uit volle borst mee, maar bij uitvoeringen zou dat weer vreemd zijn en geeft hij ons de gelegenheid om de show te stelen. De vorige dirigente Bea Scheurs is na ruim twintig jaar gestopt bij het mannenkoor. Ze heeft het koor in die tijd met verve geleid. Ze is actief gebleven tot de vereniging eind 2021 een nieuwe dirigent gecontracteerd had. Op de achtergrond is ze nog wel beschikbaar als inval dirigent.

Optredens in 2022

Vorig jaar zijn optredens geweest in de kerken in Wijhe, in het Weijtendaal, bij korenfestivals in Kampen en Heino, en met kerst weer in Wijhe, maar ook op Urk en op Tholen. De kerstbijeenkomsten in Urk en Tholen waren in combinatie met een tweetal andere koren die Tromp van Goor als dirigent hebben: het mannenkoor “Op Urk” en het gemengd koor Gloria Patri uit Zwolle

Optredens in 2023

In het jubileumjaar zal het koor meerdere malen optreden. Voorlopig staan alvast de volgende data gepland:

• maandagavond 20 febr. 19.00 uur: Zingen op de Kievitsbloem in Zwolle-Zuid

• zondag 19 Maart 10.00 uur: Op verzoek van Ds. Martje Kerkdienst Nicolaaskerk Wijhe

• eerste weekend okt. Muziekestafette Heino

• vrijdag 27 okt. Jubileumconcert in Wijhe

• 24 dec. 2023 22.30 uur Kerstnachtdienst Nicolaaskerk Wijhe

Studies beweren: Zingen doet stress afnemen en verhoogt onze levensverwachting!

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *