Het Stöppelhaenegevoel opwekken met de optocht aans-umme

Interessant? Deel het artikel

Door Stöppelhaene

Het laatste weekend van augustus, traditioneel het Stöppelhaeneweekend, kan heel Salland het Stöppelhaenegevoel opwekken tijdens de optocht aans-umme. Een omgekeerde optocht, waarbij heel Salland een fietsroute kan volgen langs 25 creatieve Stöppelhaene versieringen.

De fietsroute van ongeveer 35km doet naast Raalte ook Luttenberg aan en is van donderdag 26 t/m zondag 29 augustus te fietsen. Tot 23.00u is de route verlicht. De versieringen variëren van hele versierde straten tot individuele gevelversieringen en versieringen van kinderen op scholen en BSO-locaties. Vele deelnemers zijn daar de afgelopen weken ontzettend druk mee geweest. De route kan ook met de auto gereden worden.

Hang de Stöppelhaenevlag uit!

Op deze manier laat de Stöppelhaene-organisatie het Sallandse Oogstfeest niet zonder activiteit voorbijgaan. Zij roepen iedereen dan ook op om de Stöppelhaenevlag uit te hangen. ‘Het zou fantastisch zijn als de gele kleur alle fietsers tegemoet komt wapperen. Dat we elkaar onderweg ontmoeten en toch een beetje het Stöppelhaenegevoel krijgen’.

Grote en kleine vlaggetjes zijn verkrijgbaar bij de Welkoop en Gamma.
De fietsroute is te downloaden via www.stoppelhaene.nl

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.