Het plastic fietspad rukt op: Na Zwolle en Giethoorn nu ook in Hardenberg

Interessant? Deel het artikel

'@eigen foto plastic fietspad

Na de twee fietspadpilots in Zwolle en Giethoorn krijgt Hardenberg de derde wegverharding van gerecycled kunststof in Overijssel. Samen met gemeente Hardenberg, PlasticRoad en aannemer KWS, werkt de provincie Overijssel aan een duurzame en innovatieve carpoolplaats aan de N34. De invulling van deze carpoolplaats komt mede door de inzet van regionale en lokale ondernemers tot stand.

De innovatieve en duurzame carpoolplaats met klimaatbestendige elementen van gerecycled plastic, de zogenoemde PlasticRoad, wordt aangelegd langs de recent vernieuwde N34 bij de rotonde ter hoogte van Eugenboersdijk/Heemsermarseweg. Na een intensief voortraject is besloten dat deze provinciale weg zich uitstekend leent voor het ontwikkelen van een circulaire carpoolplaats. De provincie en gemeente Hardenberg willen met de nieuwe carpoolplaats een alternatief bieden voor carpoolers die nu nog gebruik maken van de directe omgeving om auto’s te parkeren en vanuit hier verder te reizen. Op deze manier draagt de carpoolplaats bij aan een betere bereikbaarheid in de regio en een vermindering van de uitstoot van CO2. De realisatie van het terrein dat plaats moet bieden aan circa tien auto’s en enkele fietsen zal naar verwachting na de zomer van 2021 beginnen en afgerond worden.

De eerste in de wereld

Provincie Overijssel was samen met gemeente Zwolle de eerste klant van de PlasticRoad. Als gezamenlijk opdrachtgever namen zij het initiatief voor de eerste PlasticRoad-fietspaden ter wereld. De twee duurzame fietspaden van 30 meter liggen in Zwolle en Giethoorn en bevatten ieder maar liefst 1000 kilo gerecycled plastic. Dat is evenveel als 218.000 plastic bekertjes of 500.000 plastic flesdoppen. De provincie Overijssel ziet de potentie van PlasticRoad als een oplossing voor toekomstige uitdagingen en zet samen met de gemeente Hardenberg en PlasticRoad de volgende stap met de realisatie van een duurzame carpoolplaats.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.