Het giftige diner

Als auteur doe ik ook mee aan schrijfwedstrijden. Dat leverde een publicatie op in de detective verhalenbundel Het giftige diner.

Interessant? Deel het artikel

Het giftige diner (voorkant)

Als auteur doe ik geregeld mee aan schrijfwedstrijden. Dat resulteert soms in een publicatie in een verhalenbundel. Eén van die bundels is Het giftige diner van 18.02 Publishing.

Detective verhalenbundel

Deze detective verhalenbundel draait om de vraag Wie-heeft-het-gedaan?
Het scenario aan de hand waarvan je een verhaal moest schrijven ging over Heer Otto. Deze man was taxidermist en hield in zijn landhuis een diner waarbij veel gasten waren uitgenodigd. Tijdens dat diner wordt Heer Otto vergiftigd met arsenicum. De vraag is: wie van de aanwezigen heeft dat gedaan? Rechercheur Shirley van Holmen gaat op onderzoek uit.

Op verhoor bij de rechercheur

De bedoeling was om dit te beschrijven vanuit het perspectief van één van de aanwezigen en het verhoor met Shirley daarin te verwerken.
Ik koos voor het perspectief van een oudere dame, die begint te dementeren en daarnaast slechthorend is. Deze mevrouw Van den Seystenaer stelt het geduld van Shirley behoorlijk op de proef. Ik schreef dit verhaal in de vorm van een dialoog tussen mevrouw en de rechercheur. Een vertelwijze die ik ook in de sciencefiction verhalenbundel De bar met de Duizend Deuren van Uitgeverij Macc heb gebruikt.

Wie heeft het gedaan?

Het giftige diner begint met een inleiding: de startsituatie van Heer Otto die een diner geeft en dan voorover in zijn soep valt. Vergiftigd. Daarna volgen de afzonderlijke verhoren tussen de rechercheur en de aanwezigen, waaronder dus mevrouw Van den Seystenaer. Aan het eind van het boek trekt rechercheur Shirley haar conclusie. Wie heeft Heer Otto vermoord?

Ik vond het bijzonder leuk om hieraan te mogen meewerken. Vooral omdat de beste losse verhalen uiteindelijk zijn samengeweven tot één doorlopende detective. Het giftige diner is te koop in iedere boekhandel of via deze link.

Lees hier de andere reflecties van Liesbeth.
Bezoek ook haar website.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Geboorte van twee nachtwakers

Lees verder »

Leven onder het ijs van Europa

Lees verder »

Notuleren

Lees verder »

Ursula’s kindje

Lees verder »

1 gedachte over “Het giftige diner”

 1. Avatar
  Suzanne van den Buijs

  Wat een eer dat jij met jouw verhaal in deze detective verhalenbundel staat, Liesbeth.
  Het lijkt mij een heel mooi en heel spannend boek.
  Het maakt mij echt nieuwsgierig!

  Suzanne van den Buijs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *