Herman Holtmaat: De elite tegenover de mopperaars

Interessant? Deel het artikel

© Eigen foto
© Eigen foto

Binnenkort gaan we weer stemmen. Ik sla nooit over als ik mag stemmen. Ik zie het als een democratisch recht maar ook als een plicht om te stemmen. Misschien moeten we terug naar de tijd dat stemmen nog verplicht was. Dat geeft een betere afspiegeling van de verhoudingen. Iedereen draagt dan zijn steentje bij en dat lijkt me eerlijker. Ik heb altijd links, liberaal en sociaal gestemd. Dat sociale zit een beetje in me en ook het gevoel om solidair te zijn met elkaar. Het linkse vertegenwoordigt het vernieuwende in mij. En het liberale staat voor eigen regie en eigen zeggenschap over wat je wilt en mag doen.

Door Herman Holtmaat

Keuze tussen elite en mopperaars
Maar ik vind het moeilijker dan ooit waar ik nu op moet stemmen. De politiek is verworden tot een strijd tussen de elite en de mopperaars. De elite, de partijen die er altijd al zaten en het graag voor het zeggen willen hebben. En ze willen daarmee ook de macht hebben (De VVD, het CDA maar zelfs GroenLinks en D66 hebben van die trekjes). En dan de mopperaars die overal tegenaan zitten te schoppen (de PVV met Wilders en Graus <echt een engerd> en Forum voor Democratie met Baudet, maar ook Denk en de SP vind ik in die hoek zitten).

Als ik de genoemde partijen uitsluit wat blijft er dan over voor mij? De PvdA, de Christen Unie en de SGP. Die zouden kunnen. Al is de SGP mij net iets te Christelijk.

Nieuwe visie
Maar er is nog een partij waar ik qua standpunten graag op zou stemmen en die geheel past bij mijn ideeën. Nieuwsgierig? Het is VOLT. Een Europese partij met verfrissende uitgangspunten. Toen ik hun programma las paste dat één op één met mijn eigen programma. https://voltnederland.org/

En wat een verfrissende partijleider: Laurens Dassen. Dat is andere koek dan de elite en mopperaars die er nu zitten.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.