Heino: Mooiste Modderpoelverkiezing 2022 van start

Wakker Dier organiseert weer de 'Mooiste Modderpoelverkiezing'. Onder de twee genomineerde bio- varkensboeren vinden we John (en Taco) Reimert aan de Verversweg in Heino.

Interessant? Deel het artikel

Reimert heino modderpoel

Hoogeloon

De Beukentuin is een biologische varkensboerderij in Hogeloon. De familie Baijens runt er een modern biologisch bedrijf met zeugen, biggen, vleesvarkens en akkerland. In 2013 werden ze al eens tweede. Hun grote modderpoel grenst bij hen direct aan de stallen. Zeugen die zin in een bad hebben, plonzen vanuit de stal zo in het verkoelende water. En er is plek voor iedereen.

Heino

John Reimert werd in 2016 nipt tweede. Op zijn boerderij in Heino zijn ze in 2012 overgestapt naar biologisch. Zijn mooi aangelegde modderpoel biedt genoeg ruimte voor de zeugen. Er zijn grote boomstammen en palen waar ze tegen aan kunnen schuren om zich te ontdoen van jeuk en aangekoekte modder. En er zijn veel schaduwplekken. Als de modderpoel leeg begint te lopen, vult John de poel weer lekker bij.

De verkiezing

Beide boeren werden al eens eerder genomineerd. In het jaar 2022 leek het passend om twee voormalige nummers twee opnieuw een kans te geven om de Mooiste Modderpoelbokaal te winnen.

Hilhorst: “De Beukentuin en John Reimert geven zeugen de mogelijkheid om op warme dagen te genieten van het koele water. Dat draagt bij aan hun dierenwelzijn.”

De winnaar wordt binnenkort bekend gemaakt.

Je kunt hier stemmen

Bron: Wakker Dier

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.