Heetense jongeren missen een kroeg

Als je als jongere in Heeten naar de kroeg wil moet je naar de buurtdorpen. In eigen dorp lukt dat niet. En dat, terwijl een kroeg zo belangrijk is voor de sociale contacten. “In andere dorpen kan een kroeg toch ook uit?” vragen jongeren zich af.

Interessant? Deel het artikel

cafe kroeg pxhere

Als de voetbalkantine op zaterdagmiddag rond een uur of zes dicht gaat, hebben lang niet alle voetballers al zin om naar huis te gaan. “We gaan dan vaak met een deel van het team naar de snackbar van Dert13n omdat er verder geen kroeg is. We verschuiven dan wat tafels en stoelen zodat we er met z’n allen kunnen zitten. Bier halen we in het restaurant, waar mensen zitten te eten. En we drinken het in de snackbar, waar vaders de gezinszakken patat opkomen halen. Zo’n derde helft is altijd snel afgelopen, want gezellig is anders…”

Door Kyro Besten

Dat zijn typisch van die momenten dat jongeren in Heeten zich afvragen waar die kroeg is, in Heeten. Die vraag komt niet alleen op, na de voetbal, maar ook op een vrijdag- of zaterdagavond, als jongeren uitgaan. Als voorzitplek zou een kroeg leuk zijn.

Kyro: Want een kroeg heeft toch ook een sociale functie? De plek om verwaterde contacten na de basisschooltijd weer op te halen. Gesprekken aan gaan met dorpsgenoten die je normaal niet veel vaker dan met de Ponyweek of de kermis ziet. Daarnaast is een kroeg voor alle leeftijden. Voor volwassen groepen kameraden zou een kroeg ideaal zijn om een avond samen te komen. Het dorpsgevoel zou hierdoor toenemen.”

Je hoort dan dat jongeren tegenwoordig wel een keet hebben. Maar in veel gevallen is dat níet zo. Nu gaan die groepen thuis voorzitten of ze fietsen naar de Gouverneur in Raalte.

Kyro: “En jongeren die wél een keet hebben, zeggen dat ze bij aanwezigheid van een kroeg, ook daar naar toe zouden gaan, ook omdat je dan eens andere mensen tegenkomt.”

Een kroeg in Heeten zou dus wel degelijk een grote meerwaarde hebben. “Of het bedrijfsmatig uit kan, weten wij natuurlijk ook niet. Maar in Luttenberg, Lemelerveld en Raalte worden ze goed bezocht. Dus waarom zou dat in Heeten niet zo kunnen zijn?”

 

HierinSalland is benieuwd naar jouw kroegverhalen. Kom maar doorrrr!

 

Klik hier om te mailen.

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.