Heemtuin Veermans Hof in Wijhe winterklaar maken op de Landelijke Natuurwerkdagen!

Kom op vrijdag 3 november naar Veermans Hof in Wijhe om mee te helpen dit paradijsje winterklaar te maken.

Interessant? Deel het artikel

veermans hof ijsselflora

Ook dit jaar hebben we weer veel mensen nodig om de heemtuin “Veermans Hof IJsselflora” van IVN Olst-Wijhe helemaal winterklaar te maken. Dat doen we op de Landelijke Natuurwerkdagen. We zoeken nog vrijwilligers voor vrijdag 3 november van 9.00-12.00 uur.

Veermans Hof IJsselflora

In 1971 heeft Wijhenaar Jan Veerman de Heemtuin “IJsselflora” aangelegd. Hij zag hoe door dijkverbeteringen in de jaren zestig planten dreigden te verdwijnen. Planten als Weidesalie, Wilde averuit, Geelhartje en Tripmadam verdwenen. Jan Veerman redde wat er te redden viel en legde een verzameling van inheemse en bedreigde plantensoorten aan aan de Bongerd (zie kaartje onder) achter “Het Weijtendaal”.

Sinds 1991 is de heemtuin in beheer bij IVN-afdeling “De Grutto” en ook de naam werd uitgebreid met “Veermans Hof”. Vrijwilligers van de heemtuinwerkgroep doen het onderhoud van deze tuin.

heemtuin vrijwilligersvoorjaarszonnebloemen

Bezoekers zijn tussen 15 maart en 15 oktober welkom om de vele planten, meer dan 300 soorten, te komen bewonderen:

Langs de dijkhelling het Rapunzelklokje, Agrimonie, Vogelmelk en Trilgras. Soorten als Adderwortel, Kattenstaart, Rivierkruiskruid aan de slootkant en Tripmadam, Teunisbloem, Torenkruid, Cypreswolfsmelk in het rivierduin. Tussen de bomen slingeren verschillende (hegge)ranken en op de akker treft u soorten als Bolderik, Akkerleeuwenbek en Guichelheil aan. In het “Vrome Hoekje” treft u onder andere het Rozenkransje, de Monnikskap, Roomse kamille en Hemelsleutel aan.

het vrome hoekjevlindertuin

U kunt de tuin op eigen gelegenheid bezoeken. Tussen 15 maart en 15 oktober wordt er onderhoud verzorgd en staan er naambordjes bij de planten. Ook in de winter is de heemtuin geopend. Het hek staat dan altijd voor u open tussen zonsopgang en zonsondergang . Informatiebordjes in de tuin wijzen u de verschillende soorten aan. Voor groepen kunnen rondleidingen verzorgd worden.

 

Natuurwerkdag 3 november

Lekker buiten aan het werk! We harken deze dag al het blad weg en brengen het maaisel naar de afvalbult. Doe laarzen of werkschoenen aan en neem, als je hebt, werkhandschoenen mee. De heemtuingroep zorgt voor koffie en thee met zelfgebakken koek erbij.

Meedoen?

Graag even aanmelden via de site van de Landelijke Natuurwerkdag  of bij  Annet van der Veen, heemtuin@ivn-olst-wijhe.nl of 0570-523937.

 

 

 

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.