Hasan Kaddour: Zeven vinkjes

Schrijver, journalist en columnist Hasan Kaddour vertelt over de stappen terug die hij moest maken in zijn nieuwe leven en zijn drive om weer een ommekeer te maken.

Interessant? Deel het artikel

Hasan 230120 zeven dwergen

Ik las onlangs de tien woorden die aan het Nederlandstalige woordenboek waren toegevoegd. Onder die woorden stond het woord (de zeven vinkjes). Ik zocht in de artikelen en verwijzingen op internet over dat woord!

Een vriend vroeg me, kennen het begrip  zeven vinkjes) in Syrië?!

Ik aarzelde met het antwoord, ik wil mijn inspanningen, mijn werk en mijn vermoeidheid niet aan toeval toeschrijven! Ik studeerde en was moe en werkte hard totdat ik het niveau had bereikt dat ik daar wilde hebben!

Maar Ik begin te denken dat het gewoon weergeeft waar ik altijd over heb proberen te schrijven als vluchteling en nieuwe burger in Nederland.

Met de noodzaak op te merken dat het probleem hier geen verontschuldiging is voor het feit dat je deze kenmerken hebt en niet tegelijkertijd over gevoelens of persoonlijke gedachten over het problemen wil uitweiden. Ik probeer ik alleen een idee uit te leggen waarover ik verschillende keren heb geschreven en ik heb altijd het gevoel dat ik het niet zo duidelijk heb uitgedrukt als ik wel zou willen!

De zeven vinkjes zijn, op een eenvoudige manier, een soort realisme dat zich op het niveau van de hele wereld bevindt. Ja, bijvoorbeeld, degenen die de grote rijkdom in de wereld bezitten, maken niet meer uit dan 5 procent van de totale bevolking van de aarde, 3 procent van de Nederlanders zijn degenen die Nederland monopoliseren, dus het werd normaal als er drie procent was die Nederland monopoliseren!

Ik ben geboren in Syrië. Er was geen Randstad. Misschien was de hoofdstad de enige plaats die wel wat op de de Randstad leek, maar ook daar in Syrie bestond toepassing van deze zeven vinkjes op meer dan één niveau.

Het eerste niveau is bijvoorbeeld dat ik deze zeven vinkjes persoonlijk bezit in de provincie waarin ik woon. Simpel gezegd, ik bereikte de zeven , ik heb ook meer kenmerken waardoor ik deel uitmaak van de zeven teken-gemeenschap. Ook hier heb ik wil me niet verontschuldigen en wil mijn persoonlijke vaardigheden niet onderschatten Het simpele resultaat Welke privileges je ook hebt, als je niet persoonlijk gekwalificeerd bent om te slagen, zul je natuurlijk niet slagen!

Het tweede niveau is op het niveau van Syrië. Nou, hier voel ik enige druk, ik kom bijvoorbeeld niet uit de hoofdstad en ik kom niet uit een van de grote steden. Misschien is dit een punt dat tegen mijn belangen kan werken, maar na een simpele terugblik op de realiteit daar, de mensen van het platteland, vooral nadat de Baath-partij in de jaren zeventig aan de macht kwam. Het verleden zijn de mensen die Syrië regeren en hun familieleden en dorpelingen op belangrijke posities van de staat plaatsen en daardoor was ik politiek en sociaal in de meerderheid!

Daarom had ik dat voordeel ook in mijn voordeel kunnen gebruiken, en in feite gebeurde dit een tijdje. Nou, dan heb je jezelf altijd beschouwd als de zoon van de elite?!

Maar wat is er gebeurd?

Je wordt plotseling een deel van de duistere hoek van de wereld, de holen van smokkel, de mensensmokkel, dan de operaties van vernedering en (vernedering) van de persoonlijkheid, de ontsnapping .. de asielreis .. een boot vol met verschillende vormen van mensen uit verschillende landen die er als sardines op zijn volgepropt, het is een soort van je nieuwe samenleving die je moet hebben om er een bepaalde tijd in te leven, je weet niet hoe lang het zal duren

Die etappe eindigt als ik in Nederland terechtkom.

Als ik bij aankomst in Nederland aan de zeven vinkjes had gedacht, had ik me simpelweg gerealiseerd dat ik nu een nul ben, Ik heb geen van de zeven vinkjes behalve (ik ben een hetero man) ,integendeel, ik verlies meer punten dan de zeven omdat ik een vluchteling ben van Midden-Oosterse afkomst, ik ben als moslim geboren, ik ben hier in de minderheid in tegenstelling tot vroeger (deze kwestie is bijzonder pijnlijk)..enz.

En ik moet helemaal opnieuw beginnen in elke betekenis van het woord..!

Het is ongebruikelijk dat een persoon zijn leven helemaal opnieuw begint, maar het gebeurt, maar om je leven vanaf nul te beginnen nadat je al je privileges hebt opgegeven en ontbering en pijn begint te voelen, dan is het moeilijk, en het is iets dat je moet doen. psychisch en fysiek overwinnen

Zelfs je geschiedenis en herinneringen zijn hier zinloos.. 40 jaar worden verwaarloosd, simpelweg omdat je ze niet langer nodig hebt, behalve dat ze je lichaam met energie voedden om hier te komen, zodat hun herinneringen pijnlijk werden en nostalgie erg uitputtend!

En dus voeg ik dit punt toe door mijn ervaring dat deze zeven vinkjes niet vaststaan, en ze veranderen gewoon met de verandering van de samenleving. Deze verandering kan op elk moment gebeuren en voor iedereen, ik dacht bijvoorbeeld niet dat ik op een dag zou vluchten uit Syrië en ik dacht er liever nooit aan dat ik ooit buiten Syrië zou reizen!

Ik weet niet waarom dit idee in me opkwam toen ik hoorde over de zeven vinkjes in de christelijke religie en het meest dat me is bijgebleven zijn de zeven hoofdzonden: lust, gulzigheid, hebzucht, luiheid, toorn, afgunst en trots, en zeven terrassen van Mount Purgatory.waarom waren er zeven fatale fouten?

In de islam zie ik dat er in totaal zeven poorten naar de hel zijn? Er zijn acht poorten naar de hemel, maar de hel heeft nummer 7.

* Zeven vinkjes
Volgens Joris Luyendijk liggen de ‘zeven vinkjes’ – de blanke, hoogopgeleide, ABN-sprekende, hetero man die woont in de Randstad en wiens ouders ook hoogopgeleid zijn – mijlenver voor op de rest van de maatschappij. Ze (of beter -we-) vormen maar zo’n 3% van de bevolking, maar vormen sinds het begin van deze eeuw de onomstotelijke bovenlaag.

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.