Hasan Kaddour: De media, vluchtelingen en de lamme man

Olster journalist en columnist Hasan Kaddour heeft een interessante mening over het vluchtelingenprobleem, deels gestoeld op eigen ervaringen.

Interessant? Deel het artikel

210807pxhere

De kwestie van vluchtelingen begon al aan het begin van de geschiedenis en is voortgezet ondanks alle veranderingen die de mensheid heeft doorgemaakt, waardoor het bijna het oudste probleem in de menselijke geschiedenis lijkt te zijn.

De meeste volkeren ter wereld hebben op een bepaald moment in hun geschiedenis te maken gehad met migratie, vluchtelingenstromen, hongersnood, verdrijving en demografische veranderingen. Simpel gezegd, in het oude tijdperk was het gebruikelijk dat elke overwinning van een keizerrijk resulteerde in de vernietiging van een ander keizerrijk en het plunderen en verkopen van vrouwen, kinderen en mannen op slavenmarkten.en toestroom van vluchtelingen.

Het probleem van vluchtelingen en de verplaatsing van mensen over geografische grenzen heen is een eeuwigdurende kwestie, en hier zijn we in de eenentwintigste eeuw, die naar verwachting aan het begin daarvan, een tijdperk van stabiliteit zou zijn. Toch werden we weer geconfronteerd met een vluchtelingenprobleem dat een van de grootste is in eeuwen geschiedenis.

Deze golf van vluchtelingen verschilt echter van historische golven door een zeer belangrijk element, namelijk de aanwezigheid van de media! De vierde macht! Wat als we ons voorstellen dat een Nederlandse krant, zoals de “X”, de veldslagen van Alexander de Grote in Azië verslaat? Zal het neutraal zijn?!

Persoonlijk geloof ik dat het dat niet zal zijn, maar ik denk wel na over hoe deze krant de menselijke en sociale problemen zoals het vluchtelingenvraagstuk zal aanpakken, zoals de komst van Hittitische, Perzische of Egyptische families?

Eerlijke media staan achter hun menselijk geweten.

Toen mijn vluchtelingenreis begon, met al zijn moeilijkheden, en ik Nederland bereikte, ontving ik bijna dagelijks berichten van vrienden die naar Europa wilden vluchten, maar vastzaten in Griekenland, Turkije, of misschien zelfs in Syrië.

Mijn antwoord was hetzelfde voor iedereen: “Vlucht en de vluchtelingenreis is een zeer persoonlijke zaak, wat er met jou gebeurt, zal niet hetzelfde zijn als wat er met een ander gebeurt. Elke reis en elke persoon is een unieke situatie op zich (zowel in termen van de problemen waarmee ze worden geconfronteerd, als de route, het omgaan met smokkelaars, etc.). Om het verder te verduidelijken, wat er met jou gebeurt, zal niet met mij gebeuren, zelfs als ik in dezelfde voetsporen als jij loop, want elke persoon heeft zijn eigen omstandigheden, timing, en locatie!”

Dus het is onmogelijk om de ervaring van één vluchteling toe te passen op een andere, en vanuit dat perspectief wil ik ingaan op hoe de westerse media omgaan met het vluchtelingenvraagstuk vanuit het principe van een uniforme massa.

Iedereen weet dat mensen alleen reageren op bekende namen en persoonlijkheden, wat mensen meer over het onderwerp kan doen nadenken, dat wil zeggen, de foto van de Syrische jongen Aylan die enkele jaren geleden door de zee op een strand in Turkije werd aangespoeld, veroorzaakte bijvoorbeeld ophef (natuurlijk snel afgenomen), en het verhaal van de man met zijn kind dat door een journalist werd gehinderd tijdens het oversteken van de grens. Hij was een persoon in een lange rij van mensen, bekende persoonlijkheden, maar toen het incident werd gedekt, richtten mensen zich in de video op het tafereel van het belemmeren en reageerden erop en niemand lette op de tientallen mensen die achter hem in de rij de grens overstaken of de mensen die voor hem overstaken. , ze waren slechts een schaduwbeeld zonder kenmerken of betekenis.

Als je naar de kwestie kijkt vanuit een drone die over een lange, eindeloze rij mannen en vrouwen vliegt zonder naam of gelaatstrekken, is dat een visie die ver afstaat van de realiteit en die veel onprofessionalisme en menselijke belediging met zich meebrengt.

Ik ben bang voor de voortzetting van deze manier van omgaan met het onderwerp in de toekomst, wat een onjuist beeld zal versterken van een (groep) en een belangrijke categorie in onze Nederlandse samenleving, deze categorie van mannen en vrouwen is geïntegreerd in de samenleving en heeft een rol in alle vitale centra van het land, als Nederlandse burgers die leven onder de Nederlandse vlag en de liefde voor hun land dat hen en hun kinderen heeft verwelkomd en de deuren voor hen heeft geopend om een ​​reis van zelfbevestiging en ik herhaal (zelfbevestiging) aan te gaan als mensen. Onafhankelijke entiteiten en geïntegreerd in hun samenleving tegelijkertijd.

Ik verwacht niet dat het beleid van Nederland, dat ik slim vind (en sommigen zullen het met me oneens zijn), maar ik vind het over het algemeen slim omdat het op de lange termijn werkt, deze belangrijke kwestie opzettelijk zal verwaarlozen! En ik verwacht nooit dat Nederland wil of toestaat dat het leven van het getto terugkeert naar elke gemeenschap binnen het land.

De vluchtelingen, migranten, gesloten gemeenschappen

Elke burger en zelfs elke ingezetene van dit vrije land heeft het recht om zichzelf te vertegenwoordigen, en hij verdient de persoonlijke aandacht als mens boven alles, en zijn menselijke en nationale recht moet worden gerespecteerd door de media, het is niet humaan dat een persoon verantwoordelijkheid draagt voor de fouten van andere individuen.

Tot veel ritiek leidt mensen tot een staat van onzekerheid en wantrouwen in zichzelf, wantrouwen in anderen, en helaas zijn kritiek en generalisatie wat een deel of afdeling van de Nederlandse media (rechtse) doet, zonder zelfs maar te kijken naar de positieve aspecten die meer warmte in de samenleving kunnen brengen, maar door het volgen van veel Nederlandse en Duitse media zie ik dat deze categorie van media de positieve punten vaak omzet in negatieve, dus wanneer een positief beeld van een vluchteling in de media verschijnt (linkse), wordt het nieuws op een professionele manier gemanipuleerd om de woordenschat te manipuleren om een ​​tegenovergesteld resultaat van hetzelfde nieuws te geven, en de (held) wordt beschuldigd, of de stroom van negatieve opmerkingen zoals (zijn er geen lokale helden meer om ons op de vluchtelingen te concentreren), en hier wil ik persoonlijke mening zeggen.

Eerlijke media zijn trots en blij als hun humane blik zegeviert

Wanneer een vluchteling iets goeds of heldhaftigs doet, richten deze media zich op deze zaak, en als gevolg hiervan wordt het bekritiseerd dat ze proberen van vluchtelingen supermannen te maken, of op zijn minst proberen ze het beeld van vluchtelingen te verbeteren, maar eenvoudigweg zijn ze blij wanneer hun menselijke blik zegeviert wanneer een vluchteling iets goeds doet.

De media die geen problemen heeft met vluchtelingen en de openheid en de humanitaire rol van Nederland bewijzen dat vluchtelingen geen last zijn voor het land en dat we daadwerkelijk naar hen moeten kijken met menselijkheid en de heldere kant binnenin hen moeten zien, en het creatieve en belangrijker nog de individuele blik van elke persoon.

En het belangrijkste van alles is het indirecte verzoek van de samenleving om deze persoon erbij te betrekken!

De Amerikaanse president Abraham Lincoln  heeft eerder gezegd dat een natie niet kan leven en de helft van haar slaven heeft, en we zeggen dat een natie niet kan doorgaan met vooruitgang terwijl ze kreupel is, kreupelheid met twee benen is het onvermogen van het lichaam om op een van de benen te leunen, en we willen nooit een kreupele man maar een gezond lichaam, en het zou mooi zijn als dit gezonde en sterke lichaam de Nederlandse vlag draagt, als een mantel, en als een deksel waaronder alle tinten van de Nederlandse samenleving als een enkele massa en tegelijkertijd als Nederlandse individuen die ook hun succes willen bewijzen voor de naties van de wereld en in alle landen vaan de wereld.

 

© PxHere

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Dagklad: NS-service

Lees verder »

leo van k gekapt bos

Plaatnportret: A Forest van The Cure

Lees verder »

vrouw jas marius pxhere

Dagklad: Jassistent

Lees verder »