Hasan Kaddour brengt boek uit: Het verhaal van mijn twee dorpen, van Saraqib naar Olst

HierInSalland columnist, schrijver en dichter Hasan Kaddour brengt een boek uit waarin hij in verhalen zijn leven beschrijft dat sterk beïnvloed werd door zijn vlucht voor de terreur in Syrië naar het vreedzame Olst, waar hij met zijn gezin een nieuw leven opbouwt.

Interessant? Deel het artikel

Olst- Wijhe 221030 boeken 06 Hasan

Nederlander Hasan Kaddour is van oorsprong Syriër. Zowel tijdens zijn vlucht naar hier als tijdens zijn integratie in de Nederlandse samenleving, is hij (journalist en dichter) blijven schrijven. Een selectie van die verhalen is nu bijeengebracht in een boek met de titel: ‘Het verhaal van mijn twee dorpen, van Saraqib naar Olst‘. De verhalen zijn fascinerend en ontluisterend als het gaat over de vlucht, en ze zijn tenenkrommend en verhelderend waar het gaat over het integratietraject. Dit zou verplichte leesstof moeten zijn voor alle mensen die betrokken zijn bij de integratie van nieuwe Nederlanders. Sommige van de hoofdstukken kunnen ook worden gelezen als een verantwoording naar zijn drie kinderen die hier in Nederland geboren zijn: “Kijk, daar kom ik vandaan.”

Het boek kost €12,50 (=17,50 incl verzending). Het boek zal worden gepresenteerd op vrijdagavond 18 november a.s. om 1930 uur in het Holstohus in Olst. Het zal vanaf dan verkrijgbaar zijn bij Boekhandel Korten in Olst en bij Primera Schippers in Wijhe.

 

Vooraf intekenen is ook mogelijk, stuur dan een mail aan hetverhaalvanmijntweedorpen@gmail.com.

 

Voor meer informatie is Hasan bereikbaar via hss9999ss@gmail.com.

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

1 gedachte over “Hasan Kaddour brengt boek uit: Het verhaal van mijn twee dorpen, van Saraqib naar Olst”

  1. Pingback: Hasan Kaddour: Welkom in Salland aflevering 2 - Hier in Salland

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *