Hasan Kaddour: Als het milieu geen deel uitmaakt van de politiek, zou er geen partij zijn met Groen in de naam

Interessant? Deel het artikel

01

Uiteindelijk draait alles om de politiek en deze politiek omvat rechten en plichten. Zei ik rechten? Welk recht hebben wij in de politiek? Volgens mij alleen stemrecht!

Door Hasan Kaddour

Onze directe omgeving

Hebben we recht op een ideale omgeving, in een groene omgeving in en rondom ons huis?
Laten we het plaatje nog een beetje groter maken. Hebben we er recht op dat onze planeet groen is? Als mijn thuis een bron van gezonde zuurstof en schoonheid is, zal dit een positieve uitwerking hebben op mijn buurman. Dat weet ik zeker.

Ietsje verder weg

Als Nederland mijn thuis is, zou het voor mij fijn zijn dat mijn Duitse buurman ook een groene omgeving en een positieve energie heeft. Maar ook: Als Europa mijn thuis is, is het voor mij en de andere Europeanen fijn dat de tropische wouden in andere werelddelen groen zijn en zuurstof en positieve energie voor de aarde afgeven. Veel grote bedrijven en instellingen waarin miljarden rondgaan zijn helaas niet geïnteresseerd in onze idealen. Van degenen die aan de onderkant de voedselpiramide staan!

Invloed politiek gewenst

Aangezien dit onderwerp ons naar de politiek leidt, leidt de politiek mij met mijn achtergrond naar het Midden-Oosten. Weinigen weten hier dat branden vorig jaar duizenden hectares bergbossen en dennen- en cederbomen in Syrië, Libanon en Israël hebben vernietigd. Het vuur heeft enorme groene gebieden weggevaagd inclusief de daarin levende dieren. Een ramp die nooit meer goedgemaakt kan worden. Als je vindt dat deze branden ver van je bed plaatsvonden zal dit je misschien niet zoveel doen. Maar als je deze landen als de tuin van je buren kunt zien, wordt het een ander verhaal………!

De echte benadeelden bekijken de dingen graag vanuit hun ideaalbeeld: Vanuit hun thuisbasis. Maar helaas wordt de taart in de harde praktijk nog altijd verdeeld tussen de grote bedrijven, die hoogstens wat kruimels overlaten voor de slachtoffers.

Dus mijn eenvoudig reflecteren thuis in mijn mooie groene ruimte leidt ons tot nadenken over de wereldpolitiek,

Zou een groene boom hier in Olst de politiek en de mondiale voedsel- en wapenindustrie aan het denken kunnen zetten?

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.