Harpconcert in Broeklandse Marcellinuskerk

Zondagmiddag 21 april 2024 vindt een uniek harpconcert plaats in de H. Marcellinuskerk in Broekland. Internationaal bekende harpiste Mechteld Karlien de Jongh speelt met haar historische harp uit 1818 een gevarieerd repertoire van licht klassieke werken tot unieke Ierse, Schotse, Braziliaanse en Cubaanse muziek.

Interessant? Deel het artikel

KerkBroekland

De in Heeten woonachtige harpiste (haar ouders wonen in Broekland) speelt met haar verfijnde spel en haar prachtige harpen in binnen- en buitenland, van Zwarte Cross tot Hermitage, van tent tot kasteel, van circus tot sjiek, van dance-event tot klassiek, van rouw tot trouw.

Mechteld Karlien heeft een brede basis wat betreft muzikale interesses en is als klein meisje van 5 jaar geïnspireerd geraakt door harp-grootheden als Mariëlle Nordmann, Arianna Savall, Rosa Spier en Masumi Nagasawa. Ze heeft een divers repertoire opgebouwd en speelt onder andere muziek van  Scarlatti, Bach, Turlough O’Carolan, Christina Tourin en Clannad.

Ze wordt ook regelmatig gevraagd voor Yoga en meditatieve sessies waar zij in het moment haar improvisaties passend bij de sfeer ten gehore brengt. Franz Reschenhofer, de bouwer van haar harp typeerde: ‘Die Kläng der Harfe sind wie die Wellen des Meeres, ein Gruss aus endlosen Universums! Lebe und Spiele…’ (Het geluid van de harp is als de golven van de zee, een groet uit eindeloze universums! Leef en speel…).

Harpconcert

Inloop vanaf 13.30 uur. Harpconcert van 14.00 tot 15.00 uur door harpiste Mechteld Karlien de Jongh. Kaarten zijn voor 7,50 Euro te koop bij de ingang van de kerk. De koffie en thee na afloop van het concert zijn bij de entreeprijs inbegrepen. Voor kinderen tot en met 12 jaar is de entree gratis.

Yoga met harpmuziek

Na de koffiepauze is er een yoga en meditatie sessie met harpmuziek in de kerk. De yoga wordt gegeven door Alejandra Luna Gajardo van Vital Centre in Raalte, met muzikale begeleiding door Mechteld Karlien. De kaarten voor deze yoga en meditatie met harpmuziek zijn al uitverkocht.

Het programma bestaat uit twee losstaande onderdelen. Voor het eerste deel (het harpconcert) zijn nog voldoende plaatsen beschikbaar. De kaartverkoop start om 13.30 uur bij de ingang van de kerk. Als je dit concert niet wilt missen, zorg dan dat je op tijd bent! Je kan contant betalen of met QR code.

Het harpconcert en de yogasessie worden georganiseerd door de Broeklandse werkgroep Huuskamer Cultureel in samenwerking met Vital Centre in Raalte.

Zij nodigen iedereen van harte uit om dit unieke harpconcert bij te wonen.

 

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden