Hanneke Kraaijenveld aan de slag met vervolg Sallands verdienmodel

Interessant? Deel het artikel

hanneke kraaijeveld land van waarde salland deal kracht van salland
'@eigen foto

Hanneke Kraaijenveld gaat samen met Salland Deal en LandvanWaarde op zoek naar nieuwe verdienmodellen voor de beheerders van het landschap in Salland. Een aantrekkelijke en natuurrijke omgeving is van levensbelang voor iedere bewoner van Salland. Onder de naam SalLand Loont gaat ze op zoek naar de verbinding tussen boer en burger.

Dit is een persbericht van Salland Deal

In Salland werken verschillende partijen aan de toekomst van het platteland. De netwerkorganisatie Salland Deal zet in op de New Deal boer en samenleving in Salland. Een beweging die al deels is ingezet via LandvanWaarde en vele andere kleinere en grotere initiatieven in Salland. We sluiten aan bij deze lopende processen en projecten en bundelen deze zo goed mogelijk. Een tweede belangrijk uitgangspunt is dat we binnen dit proces zoveel mogelijk van onderaf willen werken vanuit de bestaande initiatieven en de bereidheid die er is bij boeren en burgers, organisaties en overheden. Dit willen we bereiken door een programmatische aanpak voor de komende jaren onder de werktitel SalLand Loont.

Kwartiermaker maakt stappenplan

Hanneke Kraaijenveld, senior consultant bij Marb Consultancy, ondersteunt voor een periode van drie maanden het maken van het stappenplan voor SalLand Loont: ‘In vertrouwen samenwerken geeft energie, kracht en toegevoegde waarde.’ De provincie Overijssel financiert de werkzaamheden van de kwartiermaker. LandvanWaarde organiseert nu in Salland-Noord de stapeling van nieuwe beloningen voor boeren die werken aan natuur, landschap en biodiversiteit, zodat deze thema’s een serieuze pijler onder de bedrijfsvoering kunnen worden. Dit model willen we verbreden naar een breder dienstenpakket met goede verdienmodellen en uitrollen in heel Salland. In het bidbook van LandvanWaarde schetsen de boeren een perspectief voor Salland in 2030. De inzet van de boeren van LandvanWaarde is dat andere ondernemers, overheden, ketenpartijen en maatschappelijke organisaties zich de komende tien jaar verbinden en committeren aan het op te zetten programma SalLand Loont. Eind juli moeten de contouren voor dit programma scherp zijn.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.