Hallo Herfst

Boswandelingen, herfstbladeren verzamelen en een traktatie voor je tuin: een heerlijke frisse regenbui. Na een droge en hete zomer kan dit seizoen wat ons betreft niet vroeg genoeg beginnen! Maar eerst blikken we nog even terug op een geslaagde zomer.

Interessant? Deel het artikel

© Josette de Greef
© Josette de Greef

Een feestelijke zomer

Het jubileumjaar ’90 jaar Landschap Overijssel’ gaf ons de kans om het NK Maaien met de Zeis op eigen terrein te organiseren. Het was een bijzondere dag met veel enthousiaste deelnemers en vrijwilligers! Luc Jehee heeft een uitgebreid boek geschreven over de geschiedenis van 90 jaar natuurbescherming in Overijssel, met beeldmateriaal van Mark van Veen. Het eerste exemplaar van dit boek ‘In het hart van het Overijsselse landschap‘, wordt begin oktober uitgereikt. En onze eerste eerste eigen podcast is live: ‘Een keten van verschrikkelijke gebeurtenissen’! Benieuwd? Je leest het allemaal in deze nieuwsbrief!

Help mee om het landschap te versterken

Tijdens de ‘Startdag Vrijwilligers’ verwelkomen we onze potentiële en nieuwe vrijwilligers op ons landgoed. Wil jij nou ook als vrijwilliger aan de slag of iets betekenen voor het landschap? Meld je aan als vrijwilliger of  ga samen met je buurtbewoners aan de slag om de natuur in je eigen woonomgeving te versterken. Er zijn verschillende nieuwe subsidieregelingen beschikbaar voor particuliere initiatieven. Denk hierbij aan het gezamenlijk bomen inplanten, bloemen inzaaien of een wandelpad aanleggen.

 

Bron: Landschap Overijssel.

 

We wensen je alvast een hele fijne herfst.

Klik hier voor de website

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.