Haarle was weer het centrum voor MTB sporters. Monstertocht van 200 km

Op 3 oktober werd weer het Dutch Masters MTB Event gehouden. Zo'n 1000 deelnemers in 3 klassen gingen de strijd aan in het mooie Sallandse land.

Interessant? Deel het artikel

211006werbsite

Wielerclub SaMo uit Haarle organiseerde op 3 oktober weer met veel succes hun jaarlijks MTB en cyclocrossevenement vanuit de manege in Haarle, waaraan zo’n 1300 mensen deelnamen, verdeeld over de klassen Klassiek, Duo en E- bike. De weersomstandigheden waren verschrikkelijk en sommige inschrijvers kwamen daardoor niet opdagen en er deed zich ook veel materiaalpech voor. Het keek wel op Parijs- Roubaix  op dezelfde dag, maar dan zonder kasseien. Maar de bikkels die het haalden konden extra trots zijn,

200 km MONSTERTOCHT, dé klassieker

Nog voor zonsopkomst vond. De mooiste routes van Overijssel waren geselecteerd voor de 1145 deelnemers met veel variatie in het parcours en nog minder asfalt. Een route van 200 km vol met de mooiste en best beoordeelde singletracks, de pittigste beklimmingen en dit keer meer dan 1775(!) hoogtemeters. Een route die binnen 16 uur afgelegd moest worden met uitdagingen om tot het uiterste te kunnen gaan! De route ging over de Sallandse heuvelrug en door het mooie Sallandse landschap en doorkruiste in totaal 5 Overijsselse gemeenten. De finish was op het podium in de manege van Haarle, waar een warm welkom wachtte van een groot publiek. Onderweg waren er 5 verzorgingsposten en een uitgebreide 100km post bij de finish namelijk de manege aan de rand van ons dorp Haarle.

Eerste E-BIKE MARATHON VAN NEDERLAND!

Dutch Masters of MTB organiseerde ook de eerste E-Bike marathon van Nederland over een afstand van 100 km die de 25 deelnemers binnen 8 uur moesten voltooien. Ook dit parcours leidde  door het prachtige Salland en over de mooiste routes en best beoordeelde singletracks van Overijssel. De specificaties van de E- bikes waren als volgt: Met trapondersteuning tot 25 km/u en een maximum vermogen tot 250 Watt. Het betroft hier dus de categorie pedelec en NIET de SPEED-pedelec. Daarnaast moest men de tocht uitrijden met één accu met een maximum vermogen van 625Wh, welke voor aanvang werd gecontroleerd en verzegeld. De rijder moest dus selectief met de elektrische ondersteuning omgaan.

DUO 100-100 km, terug van weggeweest!

De route van totaal 200 km werd door de 115 deelnemers in estafette afgelegd, waarbij het wisselpunt op ca 100 km lag bij de manege waar later ook de finish plaatsvond. Ook voor hen was het een tocht met de mooiste en best beoordeelde singletracks, de pittigste beklimmingen en hoogtemeters. Een route die 16 uur moest worden afgelegd met uitdagingen om tot het uiterste te  gaan!

SaMo Haarle kan weer terugzien op een prachtig event, zeker voor herhaling vatbaar.

Voor meer info klik hier.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Partnerbijdragen

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *