Ha Buurvrouw, zin om mee te gaan naar Raalte on Ice?

Interessant? Deel het artikel

buurman buurvrouw

Ha die buurvrouw, buurman hier weer.

Wat een mooie opmerking aan het eind van jouw vorige verhaal: ‘wat ie nie wult wat oe geschied, doe dat ook bie een aandr niet’. Dat heb ik deze week een beetje op me laten inwerken. Weet je hoe vaak dat van toepassing is…

Ik dacht er aan toen iemand voorkroop bij de visboer op de markt. Ik zeg, kruip rustig voor, zit je straks weer wat sneller achter de geraniums te koekeloeren’. Eerst dacht ik dat ik daar wel mee weg kwam, want voorkruipen, wat je niet wil dat u geschiedt… Maar wat te denken van mijn eigen opmerking? Hoe onbeleefd is dat! Ik zou het niet leuk vinden als iemand dat tegen mij zou zeggen.

Als docent kreeg dat vak voor mij ineens een andere lading toen ik mijn eigen dochter in de klas had. Pas toen besefte ik dat al die leerlingen ’s avonds hun verhalen deelden met pappa en mamma en dat ik daar soms ook gewoon middelpunt van kon zijn. Werd ik een stuk aardiger van in het klaslokaal.

Dat denk ik ook vaak als ik die azijnstukjes in de krant lees. Zouden journalisten het leuk vinden als we met ons allen zo negatief en cynisch over hen en hun familie praten?

Ken je ‘Net as gisteren’ van Normaal? Daar zingt Bennie Jolink dat ook in het refrein: …wa-j niet wilt dat ow geschied, doe dat ook een ander niet… Hoe veel mooier zou dat nummer hoog in de top 2000 prijken dan ‘De boer dat is de keerl’?

Hoe zit jij de komende week buuv’? Zullen we anders een keer samen naar Raalte on Ice? Ik hoor daar – geheel in het kader van dit stuk – veel lovende berichten over en ik hoop dat veel Sallanders daar een bonke plezier aan beleven.

Werk ze Buuv’

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *