Groots evenement in Olst

Aanstaande zaterdag kun je weer naar de prachtige Olster Jaarmarkt, van alle markten thuis.

Interessant? Deel het artikel

images0.persgroep

Komende zaterdag is het weer zover. Alle seinen staan op groen voor een prachtige editie van de Olster Jaarmarkt. Deze editie belooft weer een groots evenement te worden, waar het dorp nog lang over zal na praten. Het is bijzonder dat alle plaatselijke verenigingen en plaatselijke middenstand de handen ineen hebben geslagen om er een mooi evenement van te maken.

Trots op je dorp

Samenwerken, elkaar versterken, trots zijn op wat je hebt, dat zijn zomaar kernwoorden die passen bij deze jaarlijkse traditie. Waarom zou je naar de grote stad moeten voor een dagje vertier? Het zijn juist de dorpen in de regio die zorgen voor een fris aanbod van
braderieën, dorpsfeesten en jaarmarkten. Heeft u enig idee hoeveel vrijwilligers er elk jaar meedoen? Het zijn er honderden , zowel voor als achter de schermen wordt er met liefde samengewerkt om dit evenement van de grond te krijgen. Dat is ook direct de kracht van een hecht dorp, zoals ik dat zojuist schetste.

Mensenwerk

Zoals elk jaar helpt Apeldoorn2000 met de organisatie. Een aantal keren per jaar zitten we samen met hen om de tafel om de jaarmarkt in goede banen te leiden. De gemeente moet de vergunning verlenen, de EHBO moet geregeld, de hekken, de kramen, de vluchtroutes, de reclame enzovoorts enzovoorts. Het moet er allemaal zijn, we mogen niks vergeten. Toch blijft het mensenwerk, dus als u vindt dat we ergens een steekje laten vallen , dan horen we dat graag.

Veel variatie

Naast de plaatselijke verenigingen, demonstraties en presentaties, laten ook de plaatselijke ondernemers van zich horen. Bij en voor de winkels staan prachtige kramen met evenzo mooie aanbiedingen. Dus als u van koopjes houdt , dan komt u zeker aan uw trekken. Er is live muziek op verschillende locaties, en er zal ook muziek en entertainment rondlopen gedurende de dag. Op locatie D van de plattegrond staat het open podium van de MEC muziekschool.

Daar kunt u zelf ook een liedje zingen of spelen, neem uw instrument of orkestband mee en laat horen wat u in uw mars heeft…. Indien het publiek met de vingers in de oren staat, kunt u wellicht op muziekles gaan bij de MEC muziekschool. De inwendige mens wordt zeker niet vergeten, er staan talloze kramen met hamburgers, friet, fruit, hapjes en drankjes. Allemaal om u een heerlijk dagje te bezorgen. Vorig jaar was er zoveel regen, dat we dit jaar extra ons best hebben gedaan om alleen vrolijke, zonnige mensen en kraamhouders uit te nodigen. Hopelijk helpt het, en natuurlijk kunt u als publiek en toeschouwer ook een bijdrage leveren, door met een grote glimlach naar de Olster Jaarmarkt te komen.

Hartelijk welkom en tot zaterdag 16 september in Olst!

 

Namens de organisatie
Gerard, Imme, Hans

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.