Groot zonnepark Kanaal Zuid bij Heino voor groene stroom

Interessant? Deel het artikel

zonnepark

De gemeenteraad van Raalte heeft besloten een zonnepark goed te keuren op de lokatie bij ‘Kanaal Zuid in Heino’. Het wordt een park dat een behoorlijk deel van de energiebehoefte van Raalte gaat leveren.

Wethouder Frank Niens: “Dit is een mooie stap in onze transitie naar opwek van duurzame energie.” Hij verwijst daarmee naar de afspraak die de gemeente heeft met de rijksoverheid om in 2030 vijftig procent van de energie in de gemeente op een groene manier op te wekken. Niens: “Dit zal zo rond de 10%-13% zijn van ons doel.”

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.