Groenrijk: hou het regenwater vast

Met een groene tuin ga je hittestress te lijf, voorkom je blanke straten omdat regenwater de grond in kan en hebben insecten, vogels en zoogdieren meer leefruimte.

Geen link naar partner

Interessant? Deel het artikel

regenton eigen foto

Kyra Westenenk van Groenrijk Raalte geeft in deze rubriek een aantal tips.

Het regent gemiddeld minder vaak omdat door een hogere temperatuur de lucht meer vocht kan vasthouden. Maar als het regent, hebben we steeds vaker te maken met stevige regenbuien. Het is daarom slim in jouw groene tuin regenwater op te vangen en vast te houden om het te gebruiken voor het besproeien van je planten op droge dagen. Koppel de regenpijp af en laat het regenwater naar een wadi stromen, waarna het vanzelf in de grond wegzakt. Een wadi is niet meer dan een kuil of greppel die als waterbuffer dient. Een regenton kan natuurlijk ook. Die kun je zo aansluiten dat hij altijd een buffer water opvangt dat je voor de tuin of je kamerplanten kunt gebruiken. Maar als die vol is, dat dan het water gewoon weer door de regenpijp afgevoerd wordt.

Bij ’t Natuurlijk Huus hebben ze die regenpijp op een vijvertje aangesloten. Als die vol is, stroomt het water over naar de tuin.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.