GroenLinks Olst-Wijhe komt met motie voor JA/JA-sticker

Interessant? Deel het artikel

Ferdi Hummelink, GroenLinks Olst Wijhe

GroenLinks in Olst-Wijhe heeft een motie in voorbereidingis om een onderzoek te doen naar de haalbaarheid en wenselijkheid van de JA/JA-sticker in Olst Wijhe. OpinieInSalland legde alle fractievoorzitters van Raalte en Olst-Wijhe de vraag voor wat ze vinden van die JA/JA-sticker die in steeds meer gemeenten wordt ingevoerd.

Door Ferdi Hummelink

Al sinds voor de kerst hebben wij een motietekst in voorbereiding. Als GroenLinks fractie zijn we hoe dan ook voor invoering. Net als bij digitale reclame is het een inmiddels geaccepteerde gewoonte dat je alleen reclame ontvangt als jezelf actief aangeeft dat te willen. Anders niet. Het ‘nee tenzij-principe’. Dat zou natuurlijk ook voor papieren reclame moeten gelden. Bovendien bespaar je er een hoop onnodige productie en transport van papier mee. Invoeren is erg gemakkelijk en een overgrote meerderheid van de mensen zal het best begrijpen en er weinig tot geen moeite mee hebben.

Ferdi Hummelink is fractievoorzitter GroenLinks Olst-Wijhe

Eerder schreef Bert Terlouw van het Raalter D66 ook een stuk over de JA/JA-sticker. Zijn partij is ook voor: “Niet alleen omwille van grote stappen die we moeten maken rond duurzaamheid, maar ook omwille van keuzevrijheid van inwoners. Het gaat niet alleen maar om geld verdienen voor adverteerders en ondernemers. Er zijn hogere belangen dan geld.” Terlouw ziet geen meerderheid in de Raalter raad. OpinieinSalland heeft de andere fracties overigens om reactie gevraagd en tot op heden niet gekregen.

De Stentor plaatste bijgaand verhaal met nog andere reacties.

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.