Groene vingers gezocht voor de Groene Schoolpleinen Brigade

Vind jij het heerlijk om buiten bezig te zijn? Draai jij je handen niet om voor een flinke snoeiklus? Of heb je nog niet zo veel ervaring met het onderhouden van groen, maar lijkt het je juist leuk om dat te leren in een gezellige setting? Meld je dan aan voor de Groene Schoolpleinen Brigade.

Interessant? Deel het artikel

groene schoolpleinen

 Als Groene Schoolpleinen Brigadier help je één of meerdere scholen bij jou in de buurt om het groene schoolplein te onderhouden.

Welke scholen doen al mee

Scholen die nu meedoen zijn Basisschool Esmoreit in Luttenberg, Sint Antoniusschool in Mariënheem, Speciaal onderwijs De Zonnehof uit Raalte en KBS de Korenbloem uit Raalte. Welke onderhoudstaken de Groene Schoolpleinen Brigade uitvoert, is afhankelijk van de behoefte van de school en de mogelijkheden van de Brigadier(s) zelf. Er wordt dus samen gekeken naar de invulling om zo’n 3 á 4 keer per jaar een school te helpen met het onderhoud. Naast deze leuke en gezellige tijdsbesteding, krijgen de brigadiers gratis cursussen om kennis en kunde op te doen. En alles gaat natuurlijk samen met een goede kop koffie.

Een fijne plek om te spelen en leren

Een groener plein is leerzamer, gezonder én leuker voor kinderen dan een grijs plein. Voor veel scholen is het een uitdaging om het onderhoud goed georganiseerd te krijgen. “Meer groen op het plein betekent simpelweg dat er meer gesnoeid moet worden en onderhoud kost geld. Werk waar mogelijk samen met ouders, inwoners uit de buurt, andere organisaties en leerlingen van de school. Samen kom je verder!”, aldus Edwin Buse, directeur van basisschool Esmoreit.

Interesse?

Wil jij als Groene Schoolpleinen Brigadier aan de slag op een school bij jou in de buurt? Meld je dan aan via klimaatadaptatie@raalte.nl. Aanmelden kan tot en met vrijdag 27 januari. Hou ook alvast vrijdag 10 februari 14.00 en 16.30 uur vrij in de agenda: op dat moment is er met alle vrijwilligers een startbijeenkomst om kennis te maken. Ook als dit startmoment niet past, ben je van harte welkom bij de Brigade, dan organiseren we gewoon een ander introductiemoment!

Subsidie voor groene schoolpleinen

Naast deze brigade helpt de gemeente ook mee aan de vergroening van andere schoolpleinen door een subsidie van €5.000 beschikbaar te stellen. De subsidie kan worden aangevraagd voor de aanleg van een nieuw groen schoolplein maar ook voor beheer en onderhoud van een bestaand schoolplein. Op deze manier wil de gemeente samen met inwoners, ondernemers en scholen de omgeving blijven vergroenen. Meer weten? Neem contact op via klimaatadaptatie@raalte.nl.

Over groene Schoolpleinen

De Groene Schoolpleinen Brigade is opgezet in samenwerking met Natuur voor Elkaar. Natuur voor Elkaar is een stuurgroep die bestaat uit verschillende organisaties die zich inzetten voor een groener Overijssel. Klik op onderstaande link voor meer informatie.

 

Info Groene Schoolpleinen

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *