Groene Karavaan komt naar het Vechtdal

Onder het motto ‘Met verwondering en verbinding’ komt de Groene Karavaan naar het Vechtdal.

Interessant? Deel het artikel

Groene Karavaan 230118 mars ommen

Met de eerste editie van het Vechtdal Boomfestival op 28 januari kondigt de Groene Karavaan van de provincie Overijssel haar komst aan in het Vechtdal: twee weken lang brengt de karavaan een keur van groene activiteiten naar dit gebied. De Groene Karavaan wil lokale natuurclubs en inwoners van het Vechtdal met elkaar verbinden met inspirerende en verwonderende activiteiten.

Wel eens nagedacht over een nog groenere straat, of op zoek gegaan naar de eitjes van de zeldzame sleedoornpage? Loop – ook in de winter!- mee over het blotevoetenpad van De Koppel of kom langs op het spreekuur voor de stadsnatuur. Allemaal activiteiten die inwoners van het Vechtdal vanaf eind januari mee kunnen maken in hun eigen buurt als de Groene Karavaan hun omgeving aandoet.

De Groene Karavaan; samen doen, samen groen

De Groene Karavaan wordt georganiseerd door Natuur voor Elkaar; een breed provinciaal programma dat bestaat uit vele partnerorganisaties. In diverse regio’s zoeken al deze organisaties de samenwerking met lokale natuurclubs, zoals in het Vechtdal met natuuractiviteitencentrum De Koppel in Hardenberg en natuurspeeltuin Ommermars in Ommen. Samen met hen hoopt de Groene Karavaan inwoners van Overijssel nog meer te betrekken bij de groene activiteiten in hun eigen straat of buurt. Eerder al streek de karavaan met veel groene resultaten neer in de regio Salland, later in 2023 worden nog de regio’s Twente en Noordwest-Overijssel aangedaan.

De eerste stop: het Boomfestival

De Groene Karavaan houdt dus een eerste stop op het eerste Vechtdal Boomfestival dat op zaterdag 28 januari wordt gehouden op natuurcamping De Klashorst in Diffelen. Van elf uur ‘s ochtends tot vijf uur ‘s middags is er daar een gevarieerd festivalprogramma met muziek, workshops en zelfs eten uit  voedselbossen. En natuurlijk worden er ook bomen geplant! Iedereen is welkom om het Boomfestival van dichtbij mee te maken, en uiteraard te komen proeven – letterlijk en figuurlijk! Het complete programma van De Groene Karavaan kent vele verrassingen, die zullen de komende tijd bekend worden gemaakt via onderstaande link.

Website Groene Karavaan

 

 

 

 

 

 

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *