Groene cijfers en werkzaamheden op schema in de gemeente Raalte

Ieder jaar presenteert de gemeente Raalte in augustus de zomernota. Hierin wordt de balans opgemaakt over het eerste halfjaar. Qua werkzaamheden en financiën ligt de gemeente grotendeels op schema. De komende jaren zien er minder rooskleurig uit. De gemeente verwacht tekorten die in 2027 oplopen tot ruim €2,5 miljoen.

Interessant? Deel het artikel

Gemeente R 230905 Almelosestraat

Wethouder Alexander Kreule: “We hebben te maken met forse prijsstijgingen. De compensatie die we hiervoor van het Rijk krijgen is helaas niet genoeg. In 2024 en 2025 kunnen we dit nog opvangen vanuit onze spaarpot, maar vanaf 2026 loopt het tekort op. Dit zorgt ervoor dat we keuzes moeten gaan maken.” Ook speelt mee dat alle gemeenten vanaf 2026 minder geld krijgen van het Rijk. Dit tekort loopt landelijk op tot €3 miljard.

Werkzaamheden 2023

De ambities en opgaven van de gemeente zijn groot en de arbeidsmarkt is krap. Ondanks deze uitdagingen liggen de werkzaamheden grotendeels op schema. Zo wordt er hard gewerkt aan plannen voor de bouw van 3.000 woningen en opent taalschool Salland binnenkort haar deuren.

Het Raalter Sportakkoord is opgesteld, het beleid voor ‘erven in beweging’ is aangepast en er is nieuw cultuurbeleid in de maak.

Meer informatie

Benieuwd naar de zomernota van 2023. Ga naar www.raalte.nl/financien. De gemeenteraad behandelt de zomernota op 21 september in een raadsvergadering.

logo gemeente Raalte

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.