Groen Lintje uitgereikt voor initiatieven in Zandweerd Deventer

Op woensdagavond 5 juni is op het binnenplein van het gemeentehuis een Groen Lintje uitgereikt voor de burgerinitiatieven Duurzaamheidsteam en Klussendienst van ‘Buurtbedrijf’ Zandweerd. De genomineerde burgerinitiatieven hebben op saamhorige wijze effectief bijgedragen aan verduurzaming in de wijk. Het lintje is uitgereikt door klimaatburgermeester Janneke Joly met twee kinderklimaatburgemeesters, Ruud Wijlhuizen heeft hem namens de initiatieven in ontvangst mogen nemen.

Interessant? Deel het artikel

GroenLinks Deventer 240612 prijswinnaars Groen lintje

Het lintje is een initiatief van het bestuur van GroenLinks en wordt elk jaar op wereldmilieudag uitgereikt aan een van de genomineerde initiatieven die zijn nek uitsteekt voor het milieu. De uitreiking was in aanwezigheid van de initiatieven zelf, het bestuur en de fractie.

De jury heeft een keuze gemaakt uit verschillende nominaties van dit jaar voor dit initiatief. Hierbij is vooral de praktische saamhorige werkwijze en het zijn van een zichtbare voorbeeldfunctie doorslaggevend. De enorme standvastigheid om voor de wijk te verduurzamen is volgens het oordeel van jury te prijzen.

Zeker in tijden van polarisatie is het belangrijk dat er initiatieven zijn die laten zien dat verduurzaming ook juist een verbindend karakter kan hebben. De klussendienst en duurzaamheidsteam Zandweerd laten dit bij uitstek zien, waarbij ze een voorbeeld zijn voor andere wijken in Deventer.

In voorgaande jaren is het lintje onder meer uitgereikt aan de acties voor boombehoud Noorderplein en nieuwe markt, Gekke Henkies, Egelopvang Caspar, WorpWegwerpVrij, Moestuinvereniging wijk 5 en het bijenlint Deventer.

 

groen lintje
Groen Lintje

 

Juryrapport uitreiking Groene Lintje(s) door het bestuur van GroenLinks

De jury van het Groen lintje heeft besloten om het groen lintje aan de burgerinitiatieven uit te reiken:

De burgerinitiatieven Duurzaamheidsteam en Klussendienst van ‘Buurtbedrijf’ Zandweerd.

De bewoners aldaar zetten zich op saamhorige wijze in voor het verduurzamen van de wijk Zandweerd. Mede dankzij de inzet groeit de aanpak van ‘duurzame wijkteams’ naar verschillende wijken in Deventer, met recent het evenement Zandweerd Straalt met meer dan 20 betrokken organisaties.

Namens en in aanwezigheid van verschillende betrokkenen zal Ruud Wijlhuizen het Groene lintje in ontvangst nemen. Ruud Wijlhuizen zet zich al jaren vrijwillig in voor het duurzaamheidsteam.

Voor de jury was het een lastig proces om tot een keuze te komen.

De criteria voor het bepalen van de winnaar waren: groen, duurzaamheid, milieu, laagdrempeligheid, actiegerichtheid, voorbeeldfunctie en saamhorigheid. Hier wordt groots aan voldaan. Verder wil de jury vooral aangeven dat hiermee wordt aangetoond dat het besef van de mogelijkheid om zelf iets te kunnen doen aan duurzaamheid in de wijk steeds duidelijker wordt.

De jury dat benadrukt dat zonder deze initiatieven er geen verandering komt!

De jury

Simon Govers             Bestuurslid GroenLinks Deventer-Salland

Annelieke Le Net        Opvolgend raadslid GroenLinks Deventer

Bert Slot                      Lid Kennisgroep Duurzaamheid GroenLinks

 

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.