Groen Lintje uitgereikt voor bomenacties in Deventer

Op maandagavond 5 juni is op het binnenplein van het gemeentehuis van Deventer een Groen Lintje uitgereikt voor de acties voor behoud van de bomen op de Nieuwe Markt en Noorderplein.

Interessant? Deel het artikel

GroenLinks Dev 230614 uitreiking lintje

De genomineerde acties hebben op een laagdrempelige manier effectief bijgedragen aan het behoud van gezonde volwassen bomen in de stad. Het lintje is uitgereikt door klimaatburgermeester Frank Lieuwen, bosambassadeur

Walter Donker heeft hem namens de actiegroepen in ontvangst mogen nemen.Het lintje is een initiatief van het bestuur van GroenLinks en wordt elk jaar op wereldmilieudag uitgereikt aan een van de genomineerde initiatieven die zijn nek uitsteekt voor het milieu. De uitreiking was in aanwezigheid van de actiegroepen, het bestuur en de fractie.

Er waren verschillende nominaties voor gevestigde organisaties in de stad. Uit de verschillende nominaties was voor de jury de laagdrempelige en saamhorige manier waarop de effectieve acties tot stand kwamen doorslaggevend. Mede dankzij deze actiegroepen worden beslissingen heroverwegen. Ook dient het als voorbeeldfunctie, de actiebereidheid neemt zichtbaar toe. Deze roep om een groenbeleidsplan groeit.

Walter Donker geeft zelf met zijn bedrijf Het Onzichtbare Bos kenniswandelingen over bos, bomen en bodemleven en zet zich daarnaast belangeloos in om actiegroepen te ondersteunen met zijn kennis over bomen. In zijn speech heeft hij uitvoerig gesproken over de baten van oude bomen en het belang om ze te behouden in het kader van onze gezondheid en klimaat adaptatie.

Eerdere lintjes

In voorgaande jaren is het lintje onder meer uitgereikt aan Gekke Henkies, Egelopvang Caspar, WorpWegwerpVrij, Moestuinvereniging wijk 5 en het bijenlint Deventer.

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *