Groen Links wil van de knetterbal af

Interessant? Deel het artikel

knetterbal plastic vuurwerk

GroenLinks wil dat de knetterbal verboden wordt, net als andere soorten vuurwerk die plastic bevatten. De knetterbal is een plastic balletje dat uit elkaar knettert als je het aansteekt. Je kunt het het hele jaar kopen als je ouder dan 12 jaar bent.

Zwerfafvalrapers hebben op initiatief van de Zwerfinator dit jaar al meer dan 19.000 stuks plastic-scherven en plastic-restanten van dit type knalvuurwerk vastgelegd op straat en in de natuur. Omdat de knetterbal het hele jaar verkrijgbaar is, worden de resten ook het hele jaar door gevonden. Samen met de Plastic Soup Surfer zijn zij de campagne Operatie Knetterbal gestart om aandacht te vragen voor deze vorm van vervuiling.

GroenLinks Kamerlid Suzanne Kröger: “Dit soort vuurwerk kan echt niet meer in deze tijd.”

In Europa worden maatregelen voorbereid om de plastic vervuiling door wegwerpproducten te verminderen. Het gaat dan om producten als het plastic wattenstaafje of plastic bestek. GroenLinks wil dat ook Nederland bijdraagt aan een snelle vermindering van plastic afval.

 

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Partnerbijdragen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *