Gratis uw verkeerskennis opfrissen?

Veilig Verkeer Nederland (VVN) organiseert een auto opfriscursus rijvaardigheid voor senioren van 65 jaar en ouder van de gemeente Olst-Wijhe.

Interessant? Deel het artikel

verkeer

In de afgelopen jaren is het weggebruik flink veranderd. Zo maken nieuwe typen vervoersmiddelen zoals de e-bike gebruik van de weg, zijn er nieuwe verkeersregels gekomen en zijn verkeerssituaties ingewikkelder geworden. Denk daarbij aan kruispunten, turborotondes, spitsstroken, nieuwe belijningen enz. In 2 bijeenkomsten van 2 uur worden senioren onder leiding van een gecertificeerde voorlichter van VVN bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen, waardoor senioren langer mobiel blijven en ook in de toekomst veilig aan het verkeer kunnen deelnemen. Er is alle ruimte om vragen te stellen en eigen ervaringen in te brengen. De cursus wordt uitgevoerd op verzoek van de gemeente Olst-Wijhe.

  • 1e bijeenkomst: Donderdag 20 oktober 2022 van 14.00 tot 16.00 uur
  • 2e bijeenkomst: Donderdag 27 oktober 2022 van 14.00 tot 16.00 uur

Locatie: Holstohus, Jan Schamhartstraat 5, 8121 CM Olst

U wordt op beide dagen verwacht

De cursus heeft een informatief karakter en is dus geen examen. Deelname is gratis. Neem gerust uw buurman/buurvrouw, een familielid of kennis mee.

VVN biedt u daarnaast een individuele praktijkrit aan in uw eigen auto. Met een ritbegeleider maakt u een rijvaardigheidsrit van ca. 40 minuten. De praktijkrit is er om u tips en adviezen te geven ten aanzien van uw rijvaardigheid. U kunt door deelname uw rijbewijs niet verliezen. Verdere informatie hierover ontvangt u na aanmelding.

“Ik twijfel niet aan mijn rijvaardigheid, maar op aanraden van mijn vrouw heb ik toch deelgenomen aan de praktijkrit. Ik heb van de ritadviseur goede tips en adviezen gekregen over onder andere mijn kijkgedrag en voertuigbeheersing. Ik voel me nu een stuk zekerder en veiliger achter het stuur.” Theo Rutgers (83 jaar).

Aanmelden

Vanwege de grote belangstelling en beperkte capaciteit adviseert VVN u direct aan te melden via de website www.vvn.nl/agenda of door een e-mail te sturen naar steunpuntoost@vvn.nl o.v.v. VVN

Opfriscursus Olst-Wijhe. Vermeld in de e-mail uw naam, adresgegevens, geboortejaar en telefoonnummer.

Bel voor meer informatie naar: 088 – 524 89 20

U ontvangt 1 week voor aanvang van de cursus een bevestigingsbrief

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.