Grafisch Centrum, wat doen jullie duurzaam? We werken ondermeer met milieuvriendelijke inkt en FCS-hout

Wekelijks laten we een Salland ondernemer antwoord geven op maar één vraag: wat doe je als ondernemer duurzaam. Het Grafisch Centrum Salland voert die duurzaamheid ver door. In haar producten, maar ook in de bedrijfsvoering.

Interessant? Deel het artikel

grafisch centrum

Broer en zus Johnny en Therese Verdoorn runnen het Grafisch Centrum Salland aan de Tjalkstraat 13A in Raalte. Het bedrijf bestaat dit jaar 25 jaar, reden genoeg voor Johnny en Therese om eerst iets over het bedrijf zelf te vertellen. Hun duurzame invulling komt daarna zeker ook aan bod.

Door Johnny en Therese Verdoorn

We hebben ons bedrijf steeds verder uitgebreid. We hebben nu een breed assortiment aan drukwerk, reclame, graveerwerk, kledingdruk en unieke relatiegeschenken. Daarmee bedienen we de klant in de uitstraling van hun bedrijf in welke vorm dan ook. Denk aan het bedrukken van kleding, speciale en persoonlijk relatiegeschenken, posters, stickers, autobelettering, zelfs prijzen en bokalen. We kijken steeds naar de meest duurzame manier om die producten te leveren. Duurzaamheid is de rode draad binnen ons bedrijf.

Bedrukken van badstof met milieuvriendelijke middelen

Een perfect voorbeeld voor het toepassen van duurzaamheid is het bedrukken van badstof. De inkten om het badstof te bedrukken zijn milieuvriendelijk. Er zijn dus geen chemische middelen in verwerkt. Dit is zeker uniek in deze branche. Is een handdoek eenmaal bedrukt, dan blijft de bedrukking net zo soepel en zacht als het onbedrukte deel van de badstof handdoek. Ook nadat deze meerdere keren gewassen is blijft de bedrukking erg mooi. Wij leveren dit product door heel Nederland, België en Duitsland.

(tekst gaat verder onder de foto)

FCS keurmerk

Aandacht voor duurzaamheid is ook terug te vinden bij de graveerafdeling, waarbij onder andere wijnkistjes omgetoverd worden in een zeer persoonlijk en uniek geschenk, zoals een truck, touringcar, bulldozer, een huis of iets anders. We gebruiken daar FCS gekeurd hout voor. FSC, Forest Stewardship Council, is een internationale organisatie die staat voor het behouden en onderhouden van bossen wereldwijd. Bij deze vorm van bosbeheer wordt rekening gehouden met ecologische, sociale en economische aspecten. Hierdoor zijn er een stuk minder nadelige gevolgen voor het milieu, de bossen en dieren die er leven.
Ook het papier voor drukwerk dat we leveren heeft de FSC-certificatie, waardoor we meewerken aan een ecologische bosbeheer.

Bedrijfsvoering

We gebruiken overal LED-verlichting. Op de reclameafdeling gebruiken we ecologische en milieuvriendelijke oplosmiddelen om de ondergrond vetvrij te kunnen maken. Dus geen chemische middelen. De doekjes worden naderhand gewassen, waardoor we deze kunnen hergebruiken en geen gebruik maken van wegwerpdoekjes.
We gebruiken verpakkingen van binnenkomend materiaal vaak voor verpakking van uitgaande producten.
En als het even kan brengen we dan de bestellingen naar de klant met onze bedrijfsfiets.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.