Gosse Jongstra: Schrappen in columns

Columnist Gosse Jongstra volgde een cursus columns schrijven. Het resultaat zou kunnen zijn dat de HierInSalland lezers minder te smullen krijgen in de toekomst. Al zal dat vast wel meevallen met Gosse's Friese en Sallandse nuchterheid.

Interessant? Deel het artikel

Gosse 230327 typemachine toetsenbord

Ik volgde een workshop columns schrijven. Aan de keukentafel van Eva Hoeke, columnist van Volkskrant Magazine. Ik kreeg positieve feedback op mijn columns. En tips ter verbetering. Bijvoorbeeld: laat zien wat je vertelt. Dus niet: de koks delen hapjes uit. Dat moet in een beeld gezet: De koks delen op een bordje stukjes worst uit. Pas dan zie je het echt voor je. En ook: schrijven is schrappen. Goed.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo, de column is klaar. De twee lessen – laat zien wat je vertelt en schrijven is schrappen – heb ik gecombineerd. Of heb ik nu erg overdreven?

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant