Gooi je vijverplanten niet zo maar in de sloot

Interessant? Deel het artikel

exoot

Een watercrassula is een plantje dat het goed doet in de vijver. Het groeit snel en bloeit veel. Maar het is ook een exoot, eentje die de reguliere natuur overwoekert. En daarom komt er een verkoopverbod. Vanaf vandaag.

Watercrassula, afkomstig uit Australië en Nieuw-Zeeland, is door lozing van vijvermateriaal in onze natuurlijke watersystemen terecht gekomen. Al vanaf 1955 komt het vetplantje in Nederland voor. Het verdringt sindsdien inheemse waterplanten en bijbehorende insecten en dieren.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.