Goedbezochte première documentaire film “Olst-Wijhe viert de Vrijheid”

Ondanks het mooie weer was er op donderdagavond 15 juni veel belangstelling voor de première van de film “Olst-Wijhe viert de Vrijheid” bij zaal De Logtenberg op de Boerhaar.

Interessant? Deel het artikel

Kees 230619 Olst viert film

Na het openingswoordje door Piet Terpstra, voorzitter van de Videogroep Olst-Wijhe, werd er aandachtig gekeken naar een film samengesteld uit opnames van meer dan 50 activiteiten die van 2019 t/m 2022 in het kader van 75 jaar Vrijheid werden uitgevoerd.

Het was een aaneenschakeling van herinneringen van de afgelopen 3 jaar, waarbij tevens naar voren kwam dat er vaak meer werd gekeken naar wat er nog wel kon dan wat niet door de beperkingen rondom Corona.

Op de vraag die na afloop gesteld werd hoeveel uren de video-club met deze film is bezig geweest kwam één persoon er heel dichtbij. Hij schatte dat het wel 1000 uur zou kunnen zijn. Navraag bij Piet Terpstra leerde dat het ongeveer 1100 uur waren en dat is dan een lage inschatting/berekening.

Al met al mogen de inwoners van Olst-Wijhe trots zijn op dit tijdsdocument. De film zal worden overgedragen aan de Historische Vereniging Wijhe en het Olster Erfgoed. Ook zal er in overleg met het voortgezet onderwijs een compilatie worden gemaakt van fragmenten die opgenomen kunnen worden in het lespakket van de leerlingen. Het is daarnaast mogelijk dat de film op aanvraag wordt getoond aan groepen.

De film zal op zondag 1 oktober 2023 om 14.00 uur nogmaals te zien zijn in het Holstohus in Olst. Begin september zal daar d.m.v de diverse communicatiekanalen meer informatie over worden verstrekt waar en wanneer de gratis kaartjes daarvoor beschikbaar zijn.

 

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden