Goed voornemen: Groenbedrijven blijven zonder pesticiden werken

Interessant? Deel het artikel

donkersgroep klaas kiekebos

De rechter heeft het verbod op pesticiden buiten de landbouw opgeheven. Maar daar trekken de vier grootste groenbedrijven van Nederland idverde NL, Donker Groep, Dolmans Landscaping Group en Krinkels zich niks van aan. Zij blijven chemievrije onkruidbestrijding toepassen en roepen andere groenbedrijven op dat ook te doen hetzelfde te doen.

De voornaamste reden zonder gif te blijven werken is dat bestrijdingsmiddelen zoals glyfosaat slecht is voor milieu, mens en dier.

Klaas Kiekebos, directeur markt en realisatie van Donker Groep: ‘Het gaat ons erom dat we geen milieubelastende middelen meer willen gebruiken. Dat zijn niet alleen middelen als glyfosaat, maar ook ‘natuurlijkere’ bestrijdingsmiddelen, zoals vetzuren, die ook onder het verbod vielen.’ Ook daar zal Donker Groep, zo vertelt Kiekebos, niet op terugvallen.

Lees hier zijn verhaal verder.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.