GGD IJsselland: HPV-vaccinatie op meer locaties voor 19 t/m 26 jarigen

Jongvolwassenen van 19 t/m 26 jaar kunnen de komende tijd op meer plaatsen in de regio IJsselland een gratis HPV-vaccinatie halen.

Interessant? Deel het artikel

GGD 230503 HPV vaccinatie

Dat kon al in Zwolle, Deventer en Hardenberg. Vanaf 1 mei kunnen ze de prik ook halen in Dalfsen, Hasselt, Kampen, Ommen, Olst, Staphorst en Steenwijk. Zij zijn welkom met én zonder afspraak. Zo maakt GGD IJsselland het voor deze groep nog makkelijker om een HPV-vaccinatie te halen. Alle locaties en openingstijden staan op ggdijsselland.nl/hpv-vaccinatie-2023

Vaccinatie alleen in 2023 gratis

Alleen in 2023 worden de HPV-vaccinaties voor jongvolwassenen vergoed. Voor een optimale bescherming zijn twee vaccinaties nodig. Tussen de 1e en 2e vaccinatie moet minimaal 6 maanden zitten. Daarom wordt geadviseerd om de eerste prik uiterlijk in mei of juni te halen. Zo kan ook de tweede prik dit jaar gratis gehaald worden. Vanaf 2024 betaal je zo’n € 175 per vaccinatie.

HPV-vaccinatie beschermt tegen 6 soorten kanker

Ruim 1,3 miljoen jongvolwassenen geboren tussen 1 januari 1996 en 31 december 2003 hebben een uitnodiging van het RIVM voor vaccinatie tegen het humaan papillomavirus (HPV) ontvangen. HPV kan kanker in de mond- en keelholte, bij de penis, anus, vagina, schaamlippen en baarmoederhals veroorzaken. Acht op de tien mensen komen in aanraking met het besmettelijke HPV. Gelukkig word je er lang niet altijd ziek van. Meestal ruimt je lichaam het virus zelf op. Maar bij 10 tot 20% van de mensen gebeurt dat niet.

Met én zonder afspraak welkom

Iedereen die nog geen twee HPV-vaccinaties heeft gehad, kan een afspraak maken via www.hpvafspraak.nl of door te bellen naar 0800 -1608. Maar je kunt ook zonder afspraak langs gaan. Meer informatie is te  vinden op www.hpvkeuzehulp.nl.

 

 

 

 

 

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):

 

Dit persbericht is verstuurd door team communicatie corona van GGD IJsselland. Voor vragen kun je mailen naar m.van.leeuwen@ggdijsselland.nl.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.