Gezondheidsmonitor: in IJsselland is 8,9% een zware drinker

Interessant? Deel het artikel

alcohol

In IJsselland is zo’n negen procent van de volwassenen een zware drinker. Zij drinken minimaal één keer per week meer dan zes (man) of vier (vrouw) glazen alcohol. Landelijk lag dit percentage iets lager; op zo’n acht procent, dit blijkt uit de meest recente Gezondheidsmonitor.

De cijfers komen uit een onderzoek dat het CBS, RIVM en de verschillende GGD’en één keer in die vier jaar uitvoeren. Ze kijken vervolgens hoeveel mensen ’te veel’ drinken. Op basis daarvan becijferen ze het aantal ‘overmatige’ en ‘zware’ drinkers. In IJsselland voldoet 6,5 procent aan het overmatige criterium en zelfs 8,9 procent drinkt zwaar. Je bent een overmatige drinker als je meer dan 21 glazen per week (man) of 14 glazen per week (vrouw) drinkt.

In onze regio voldoet slechts 40,7 procent aan de gestelde alcoholrichtlijnen volgens de richtlijnen gezonde voeding. Niet gek, want zo’n 11 procent van de Nederlanders zegt in de coronacrisis zelfs meer alcohol te zijn gaan drinken, dit blijkt concludeert het Trimbos Instituut op basis van cijfers van de GGD’en.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.