Gezocht: tuincoaches die bewoners in de gemeente Raalte enthousiast maken voor een ‘levende tuin’

In de gemeente Raalte kunnen 10 tot 15 vrijwilligers aan de slag als Tuincoach. Als Tuincoach geef je advies aan inwoners van de gemeente Raalte, bij voorkeur in je eigen dorp. Hoe kan de tuin groener, natuurlijker en diervriendelijker. Op 23 maart kun je hiervoor een opleiding volgen.

Interessant? Deel het artikel

kruiden bloemen tuin van veerman ijsselflora
© Veermans IJsselflora Wijhe

Ben jij een liefhebber van tuinieren en vind je het leuk om tuinbezitters te inspireren en enthousiast te maken voor het vergroenen en diervriendelijker maken van hun tuin? Meld je dan aan voor de training tot Tuincoach in de gemeente Raalte en werk mee aan Raalte Tuiniert.

Meer groen in de tuin

Veel tuinen kunnen wel wat natuurlijker of diervriendelijker. In de gemeente Raalte willen we de inwoners verleiden tot meer groen in de tuin. Daarom gaan we ongeveer 10 tot 15 vrijwilligers opleiden tot Tuincoach. Als Tuincoach geef je advies aan inwoners van de gemeente Raalte, bij voorkeur in je eigen dorp. Hoe kan de tuin groener, natuurlijker en diervriendelijker. Ook leer je hen hoe groene tuinen hitte tegengaan en water kunnen vasthouden. De Tuincoach adviseert mensen die misschien wel meer groen willen, maar geen of weinig tuinervaring hebben. Die mensen die denken dat je met een kleine tuin niet veel kunt doen als het gaat om groen. Als Tuincoach maak je deel uit van de werkgroep ‘tuincoaches’. Je inzet is in overleg, we denken dan aan ongeveer 5 tot 10 keer per jaar. Dat kan een 1-op-1 advies zijn, maar bijvoorbeeld ook mensen informeren tijdens een inloopbijeenkomst in een straat.

Wat?                            Training tot Tuincoach: ‘Een levende tuin maak je zelf’

Voor wie?                   Groene vrijwilligers uit de gemeente Raalte met basiskennis over tuininrichting en tuinplanten, die het leuk vinden om anderen te inspireren en adviseren over het
vergroenen en klimaat- adaptief maken van hun tuin.

Door wie?                   De training wordt gegeven door Corina Punte (Groei&Bloei) en georganiseerd door IVN Raalte, Salland Zoemt, Groei&Bloei, Natuur en Milieu Overijssel en de gemeente
Raalte.

Wanneer?                   23 maart van 19.00 tot 21.30 uur

 

Waar?                          Gemeentehuis Raalte, Zwolsestraat 16 Raalte

 

Aanmelden:                 Voor 10 maart via deze link

 

Na afloop van de training

  • Ben je goed voorbereid om mensen tuinadvies te geven.
  • Beschik je over veel inspirerend voorlichtingsmateriaal.
  • Maak je deel uit van de werkgroep Tuincoaches.
  • Ben je inzetbaar tijdens bewonersbijeenkomsten bij nieuwbouwwijken, vergroeningsacties bij straten en andere publieksactiviteiten. Uiteraard in overleg.

Wil je meer informatie, bel dan met Jan Hendriks (0572) 354 381 of stuur een mail naar Ed Penninks met je telefoonnummer. Hij belt je dan terug.

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *