Gezocht: bewoners die samen hun woning willen verduurzamen

Natuur en Milieu Overijssel wil het gezamenlijk aanpakken van verduurzamen faciliteren en biedt een platform daarvoor aan.

Interessant? Deel het artikel

Natuur en Milieu O 230208 huisjes geld

Wil jij samen met je buren of andere wijk- of dorpsgenoten aan de slag met het verduurzamen van jullie woningen? En willen jullie ook andere bewoners enthousiasmeren en ondersteunen om thuis meer energie te besparen? Dan is nu je kans: wij helpen via een uitgebreid ondersteuningstraject 8 initiatieven.

Krachten bundelen

Nu de energieprijzen zo torenhoog zijn en we midden in de winter zitten, denken veel mensen na over hoe ze thuis energie kunnen besparen. Je kunt je natuurlijk zelf in de materie verdiepen en individueel aan de slag gaan om energiebesparende maatregelen te treffen in huis. Je kunt ook de krachten bundelen met buren of andere wijk- of dorpsgenoten en collectief met energiebesparing aan de slag gaan. Zo hoeven jullie niet allemaal opnieuw het wiel uit te vinden.

Hoe pak je dat aan, samen besparen? Wij helpen je op weg!

Maar: Waar start je als je samen met andere bewoners aan de slag wil om je huis te verduurzamen? Hoe selecteer je goede isolatiebedrijven? Hoe enthousiasmeer je andere bewoners om samen te profiteren van besparingsmaatregelen? Welke financieringsmogelijkheden zijn er? Allemaal logische vragen die omhoog komen, wanneer je erover nadenkt om collectief energiebesparende maatregelen te treffen. We helpen je graag hiermee op weg.

Hoe kunnen wij je helpen?

Wij helpen 8 bewonersinitiatieven om samen met andere buurtbewoners hun huizen te verduurzamen. We kunnen jullie ondersteunen van plan tot uitvoering! Zo maken we samen met jou een plan van aanpak, helpen we je andere bewoners te bereiken om mee te doen met besparen en isoleren én adviseren we je over het kiezen van isolatie-aanbieders. Ook kunnen we je financieel op weg helpen; voor elk initiatief hebben we startgeld en we kunnen helpen met het zoeken naar aanvullende financieringsmogelijkheden.

Wie kan meedoen?

Dit kunnen bestaande bewonersinitiatieven zijn, zoals lokale energie-initiatieven, groene bewonersgroepen of wijkverenigingen. Heb je nog geen bestaand initiatief, maar wel een groepje enthousiaste bewoners die samen aan de slag wil? Ook dan kunnen wij je helpen. In maart selecteren we de meest kansrijke initiatieven voor verdere ondersteuning.

Interesse of meer informatie?

Wil jij gebruikmaken van onze ondersteuning om samen aan de slag te gaan met het verduurzamen van jullie woning? Of wil je meer informatie over hoe we je kunnen helpen? Neem dan meteen contact op met Wendy Oude Vrielink via w.oudevrielink@natuurenmilieuoverijssel.nl Je kan reageren tot uiterlijk 28 februari.

Over de Participatiecoalitie

Dit ondersteuningsaanbod wordt aangeboden door de Participatiecoalitie. In de participatiecoalitie werken Klimaatstichting HIER, de Natuur en Milieufederaties, Energie Samen, Buurkracht en LSA Bewoners aan een maatschappelijk gedragen én natuurinclusieve energietransitie, waarbij bewoners als een volwaardig partij samenwerken met overheden en marktpartijen. 

Bron: Natuur en Milieu Overijssel

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *