Gezamenlijke papierinzamelaars behalen mooie resultaten

Interessant? Deel het artikel

oud papier

Enkele jaren geleden wilde de gemeente Olst-Wijhe de oud papierinzameling veranderen door overal blauwe containers in te voeren. Omdat de inkomsten van oud papier belangrijk zijn voor veel verenigingen en andere partijen bedacht een groep inzamelaars een ander plan waarbij er voor inwoners service zou zijn en zij de inkomsten konden behouden.

Twee jaar later is de conclusie dat de gezamenlijke inzamelaars (GIOW) mooie resultaten hebben behaald met de papierinzameling. Op steeds meer plekken wordt het papier huis-aan-huis ingezameld. Op de Elshof, in Wesepe en in Den Nul wordt onderzocht op welke manier het huis-aan-huis inzamelen kan worden ingevoerd.

De gemeente vindt het belangrijk dat al haar inwoners kunnen rekenen op een bepaalde mate van service en gemak waar het gaat om de inzameling van oud papier. In Olst en Herxen is er een blauwe container. In de meeste andere kernen wordt gewerkt met huis-aan-huisinzameling, op sommige plekken aangevuld met een vast inzamelmoment met een container. De afgelopen jaren zijn meerdere nieuwe partijen toegetreden tot de GIOW om mee te delen in de opbrengst. Daarbij wordt van elk lid dezelfde actieve bijdrage verwacht bij de inzameling.

Wethouder Marcel Blind: “Ik vind het mooi om te zien dat inwoners zich inzetten om hun doel te bereiken en op die manier geld in te zamelen voor onder andere verenigingen die zo belangrijk zijn voor onze gemeente. Het plan is samen opgezet én uitgevoerd. De inkomsten uit oud papier worden op deze manier verdeeld over de gemeente. Het is een win-winsituatie: service voor onze inwoners en extra inkomsten voor de inzamelaars die er weer mooie dingen mee doen voor onze gemeente.”

Oud papier wordt overigens als nieuw papier – vaak het huis aan huis blad en de reclamefolders – naar de huizen gebracht. Een discussie om aan de bron terug te dringen haalde het in Olst-Wijhe niet.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.