Geslaagde Koningsdag in Wijhe

Het Koningsweekend 2024 werd ook dit jaar weer afgetrapt met de Koningsloop op vrijdag 26 april. Onder goede weersomstandigheden met veel publiek en met een record deelname van bijna 700 lopers, waaronder 18 bedrijfsteams was de Koningsloop weer een geslaagd evenement.

Interessant? Deel het artikel

koningsdag wijhe jan amse
© Jan Amse

Traditie getrouw werden de inwoners van Wijhe op Koningsdag gewekt door de Wijhese Harmonie en Koninklijk Showkorps Amicitia die vanaf 07.30 uur een muzikale rondgang door een groot deel van Wijhe liepen, waarna om 10.00 uur onder grote belangstelling de traditionele Aubade van start ging op het Marktplein.

Na het lossen van 5 duiven van postduivenvereniging De Zwaluw, de meeste duiven hadden een vlucht vanuit het buitenland, gaven onze nieuwe burgemeester S. Poepjes en de voorzitter van het Verenigd Comité Wijhe het startsein voor een gezellige Koningsdag.

De Langstraat en Torenstraat liepen vervolgens snel vol met bezoekers van de Konings-markt en de rommelmarkt voor de kinderen die ondernemersvereniging Gastvrij Wijhe had georganiseerd.

Het mooie fietsweer nodigde 125 deelnemers uit om deel te nemen aan de fietspuzzeltocht met als startpunt de Nicolaaskerk waar ook het Tavenu ’s middags drie uitvoeringen gaf van de voorstelling “De reis van de Titanic”.

Op de terrassen van de horeca was het al gauw gezellig druk en kinderen vermaakten zich opperbest met de kermis op het Van Dedemplein en met het springkussen van Tegelhuys Wijhe dat stond op het plein naast de Nicolaaskerk.

Voor aanvang van het Wiejes Cabaret in de Nicolaaskerk werden de winnaars van de fietspuzzeltocht bekendgemaakt, waarbij de hoofdprijs werd gewonnen door Joost Verdonk uit ’s-Hertogenbosch die met zijn camper stond op de camperplaats aan de Loswal en het fantastisch vond hoe in Wijhe Koningsdag werd gevierd. Na het mooie en soms “prikkelende” optreden van het  Wiejes Cabaret kwam met een groots vuurwerk op het grasveld bij de Nijlandstraat een einde aan een zeer geslaagde Koningsdag 2024 in Wijhe.

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.