Gemeenteraad Raalte in gesprek over Rood voor Rood regeling

Het buitengebied van Raalte verandert. Door vrijkomende (agrarische) bebouwing neemt het aantal rood-voor-rood woningen toe. De gemeenteraad maakt zich zorgen over de verstening van het buitengebied en wil daarom het beleid aanpassen. Op 20 april bespreekt de gemeenteraad drie mogelijke scenario’s in een rond-de-tafelgesprek.

Interessant? Deel het artikel

SallandZoemt Nwe Lemelerveldseweg Raalte 01

In december 2022 heeft de gemeenteraad zorgen over het huidige beleid gedeeld en oplossingen aangedragen. Op basis daarvan heeft het college van B&W drie scenario’s uitgewerkt; het bestaande beleid handhaven, het beleid stopzetten of een compromisscenario.

Meepraten en besluit

Tijdens het rond-de-tafelgesprek van 20 april bespreekt de gemeenteraad de verschillende scenario’s. Op 11 mei neemt de gemeenteraad tijdens een raadsvergadering een besluit. Beide bijeenkomst zijn live te volgen via deze link of vanaf de publieke tribune.

Wil je meepraten? Dat kan tijdens het rond-de-tafelgesprek. Meld je uiterlijk 20 april om 12.00 uur aan bij de griffie via griffie@raalte.nl.

Rood voor Rood regeling

De Rood voor Rood regeling maakt het mogelijk om in ruil voor de sloop van vrijkomende (agrarische) bebouwing een nieuwe woning in het buitengebied te realiseren. De regeling is onderdeel van het beleid ‘Erven in beweging’. In een volgende fase vindt er een heroverweging van het hele beleid plaats. Hiervoor is eerst uitgebreider onderzoek nodig.

 

logo gemeente Raalte

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.