Gemeentehuis Raalte kleurt oranje om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen

Elk jaar kleuren in meer dan 100 landen gebouwen oranje. Dat gebeurt in het teken van Orange the World, een wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen.

Interessant? Deel het artikel

oranje gemeentehuis geweld vrouwen

Dit jaar staat het thema ‘Veilig, overal en altijd’ centraal. Ook de gemeente Raalte doet mee aan deze actie. Daarom kleurt het gemeentehuis van 25 november t/m 10 december oranje.

Wethouder Gerria Toeter:

“Het is belangrijk dat er aandacht is voor dit thema. Bijna één op de vier vrouwen in Nederland heeft te maken, of heeft te maken gehad met een vorm van seksueel geweld.
Dit jaar staat ‘veilig, overal en altijd’ centraal. Geweld gebeurt namelijk niet alleen achter de voordeur, maar ook op straat, in het openbaar vervoer en online. Tijdens de Orange the World campagne willen we iedereen uitnodigen om onderdeel van de oplossing te worden en zich medestander in de strijd tegen geweld te verklaren.”

Orange the World

De campagne begint ieder jaar op 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, en duurt tot 10 december, de Internationale Mensenrechtendag. De dagen daartussen zijn de 16 Dagen van Actie. Er worden debatten, tentoonstellingen, demonstraties en allerlei andere activiteiten georganiseerd. Ook wordt geld ingezameld voor het Trust Fund to End Violence against Women, het grootste wereldwijde fonds om geweld tegen vrouwen en meisjes te voorkomen en te stoppen.

Meer info

Kijk hier voor meer informatie.

 

logo gemeente Raalte

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *