GemeenteBelangen Raalte wil geen einde aan paasvuren

Het duurt nog even voordat het zover is, maar inmiddels is het wel duidelijk geworden dat de traditie van de paasvuren onder druk is komen te staan.

Interessant? Deel het artikel

paasvuur

Dit vanwege de nieuwe regel dat moet worden uitgerekend hoeveel stikstof de brandstapel uitstoot.

GemeenteBelangen vindt dat deze traditie in ere moet worden gehouden. De vele vrijwilligers die zich hiervoor inzetten zorgen voor verbinding en saamhorigheid binnen de lokale gemeenschap.

Ze leveren daarnaast een grote bijdrage aan het in ere houden van tradities. Zij moeten niet belast worden met nog meer regels en kosten.

GemeenteBelangen heeft daarom het college gevraagd hoe de vergunningverlening rond de paasvuren in onze gemeente is geregeld en hoeveel een vergunning kost.

Om deze traditie te laten bestaan en in ere te houden, is de vraag van GemeenteBelangen of de extra kosten voor rekening kunnen komen voor onze gemeente.

Daarnaast wil GemeenteBelangen graag horen hoe de collegepartijen hier over denken.

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *