Gemeente Raalte versnelt ruimtelijke ontwikkeling met nieuwe checklist

De gemeente Raalte zet een stap in het verder versnellen van ruimtelijke ontwikkelingen, zoals woningbouw. Met de introductie van een nieuwe checklist kunnen ontwikkelaars en vastgoedeigenaren nu gemakkelijker en sneller hun plannen laten beoordelen op haalbaarheid.

Interessant? Deel het artikel

210515kees
© PxHere

“Met het indienen van complete vooroverleggen kan er sneller en efficiënter gewerkt worden. Dit betekent dat initiatiefnemers sneller zicht krijgen op de haalbaarheid van hun plannen,” legt wethouder Alexander Kreule uit. “In deze tijd van krapte op de woningmarkt is elke maatregel die het proces kan versnellen van cruciaal belang. Door volledige en grondig voorbereide plannen in te dienen, kunnen we in kortere tijd de juiste woningen bouwen.”

Hulpmiddel voor initiatiefnemers

De checklist voor het vooroverleg is bedoeld om initiatiefnemers te helpen toetsen of ze aan alle vereisten voldoen om hun plannen ambtelijk te laten beoordelen. Dit kan variëren van plannen voor het realiseren van meerdere woningen, bedrijfsruimten tot het transformeren van gebouwen.

“Met deze checklist vragen we meer van initiatiefnemers aan de voorkant van het proces, maar dit stelt ons in staat om onze focus te leggen op concrete plannen en deze sneller te realiseren,” voegt wethouder Kreule toe. “Een volledig ingevulde checklist is een vereiste voor het vooroverleg, maar we zien dit als een positieve stap. Het helpt ons om de kwaliteit van ingediende plannen te verhogen en stelt ons in staat om sneller te werken.”

 

Meer informatie over het vooroverleg en de nieuwe checklist is hier te vinden

logo gemeente Raalte

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *