Gemeente Raalte steunt festiviteiten 900 jaar Raalte met financiële bijdrage

Raalte bestaat dit jaar 900 jaar. Deze bijzondere verjaardag wordt uitgebreid gevierd met allerlei festiviteiten voor het hele dorp. Er is een stichting in het leven geroepen om het 900-jarig bestaan tot een succes te maken. De gemeente Raalte ondersteunt Stichting 900 jaar Raalte met een financiële bijdrage van €160.000.

Interessant? Deel het artikel

Gemeente R 230225 900 munt

De stichting – bestaande uit enthousiaste inwoners – roept alle Raaltenaren op om mee te doen en een bijdrage te leveren aan het feestprogramma. De activiteiten lopen uiteen van een wedstrijd, expositie, open dag tot een buurtfeest. Wethouder Breun Breunissen: “Het is prachtig om te zien dat veel verenigingen, bedrijven en inwoners zich al hebben aangemeld met een idee. Het hele jaar door vinden er activiteiten plaats. Hier dragen we als gemeente graag aan bij.”

Raalte: Royaal, Raelt en op de plank’n

Het hele jaar is er van alles te doen rondom 900 jaar Raalte. Met als hoogtepunten drie bomvolle weekenden met elk een eigen thema:

  • 28 t/m 30 april: Raalte Royaal – sport, beweging en feest voor jong en oud
  • 14 t/m 16 juli: Van Raelt tot Raalte – historie
  • 20 t/m 22 oktober: Raalte op de plank’n – theater, muziek en spektakel

Daarnaast staat 2023 in het teken van Raalte Actief en Raalte Groen en organiseert de Plaskerk negen themabijeenkomsten. De start van het jubileumjaar was op 3 februari tijdens de eerste bijeenkomst in de Plaskerk.

Programma

Je vindt het hele programma op www.900jaarraalte.nl.

 

logo gemeente Raalte

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *