Gemeente Raalte stelt €100.000 beschikbaar voor wijkcentra Raalte-Centrum

De gemeente Raalte stelt €100.000 beschikbaar voor de doorontwikkeling van twee wijkcentra in Raalte-Centrum. Er is een groot belang bij het behouden en blijven ontwikkelen van deze wijkcentra.

Interessant? Deel het artikel

Wijkcentrum DeBuut Raalte
Wijkcentrum DeBuut Raalte

Deze wijkcentra, Centraal-Hart en De Buut,  spelen een belangrijke rol in ontmoeten en het organiseren van activiteiten voor en door inwoners. De afgelopen jaren zijn de kosten van coördinatie, uitvoering en inzet van professionals betaald door Carinova en ZGR.

Het is belangrijk dat iedereen de wijkcentra weet te vinden. Naast dat het gezellig is, kunnen de professionals en vrijwilligers inwoners hier echt verder helpen. Dit draagt bij aan een goede sociale basis van onze gemeente. Met de beschikbare middelen houden we de wijkcentra draaiende en kunnen we samen verder naar de toekomst kijken. Ook kunnen we met dit bedrag nóg betere hulp bieden en leuke activiteiten blijven organiseren”, aldus wethouder Gerria Toeter.

Het vervolg

Het bedrag wordt verstrekt aan Carinova en ZGR. De aankomende twee jaar gaan zij, samen met een aantal partners, aan de slag om de wijkcentra te optimaliseren en zichtbaarder te maken. Op deze manier hopen zij nog meer inwoners te bereiken en waar nodig te helpen. De gemeente Raalte blijft gedurende deze periode nauw in gesprek met de wijkcentra en bepalen gezamenlijk wat het vervolg wordt.

 

logo gemeente Raalte

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.