Gemeente Raalte schenkt financiële steun Rijksoverheid aan buurt- en dorpshuizen

Gemeente Raalte heeft besloten het bedrag dat zij van het Rijk ontving als tegemoetkoming in de tekorten ontstaan door corona ter beschikking te stellen aan de buurt- en dorpshuizen van de kernen.

Interessant? Deel het artikel

Dissn Elckerlyc Luttenberg

De Rijksoverheid heeft in 2021 wederom financiële middelen beschikbaar gesteld om tegenvallende inkomsten voor buurt- en dorpshuizen te compenseren. Ondanks de landelijke en provinciale steunmaatregelen was ook 2021 opnieuw een lastig jaar voor de besturen van deze accommodaties. De gemeente Raalte heeft daarom besloten de beschikbare Rijksmiddelen rechtstreeks te verdelen onder deze besturen. Het totale beschikbare bedrag is €15.000,-. Dit betekent dat ieder bestuur een bijdrage van €1875,- ontvangt.

Gesteunde accommodaties

In de gemeente Raalte gaat het om acht accommodaties waaronder de steun wordt verdeeld, namelijk Elckerlyc in Luttenberg, De Schalm in Mariënheem, De Belte in Nieuw Heeten, Kulturhus Trefpunt in Heeten, Dorphuus in Heino, Trefpunt in Laag Zuthem, Huuskamer in Broekland en het Dorpshuis in Lierderholthuis. De besturen van deze locaties voldoen allemaal aan de door de Rijksoverheid gestelde voorwaarden.

Cement van het Noaberschap

Voor het toekennen van de ondersteuningsbedragen is een afweging gemaakt op basis van de ambities genoemd in het koersdocument van de gemeente Raalte: Koers bepalen in coronatijd. Eén van deze ambities benoemt het investeren in de structuren en voorzieningen die de dragers vormen van onze samenleving. Onder andere onze buurt- en dorpshuizen vormen het cement van het Noaberschap in onze gemeente. Daarom willen we deze voorzieningen in onze gemeente niet alleen in stand houden, maar ook toekomstbestendig maken. Het schenken van deze financiële steun draagt hieraan bij.

 

logo gemeente Raalte

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *